ODJEKNULE DVE TRANSFER BOMBE: "Kanarinci" šire krila - Dve "Zvezde Kilimandžara" stigle u "srpsku Atinu"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.09.2023

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da Novosađani uzlete ka gornjem delu tabele.

ODJEKNULE DVE TRANSFER BOMBE: "Kanarinci" šire krila - Dve "Zvezde Kilimandžara" stigle u "srpsku Atinu"! (FOTO GALERIJA)

Foto: Youtube.com/printscreen/JK7pro

Ekipa RFK Novog Sada 1921 tokom letnje pauze promenila je gotovo kompletan igrački kadar i usled nedovoljne uigranosti "kanarinci" na startu nove sezone nisu zabeležili očekivane rezultate, a u prilog im nije išao ni prilično težak raspored.

U ovom momentu klub sa Detelinare na kontu ima pet osvojenih bodova, ali je ostvarenje u prethodnoj takmičarskoj rundi najavilo da među žuto-plave stižu neka bolja vremena.

Naime, "kanarinci" su u okviru 7. kola Prve lige Srbije savladali jedno od najprijatnijih iznenađenja ovosezonskog takmičenja, Tekstilac iz Odžaka rezultatom 1:0 čime su "fenjer" prepustili gradskom rivalu, ekipi Mladosti GAT.

Kako bi pojačali konkurenciju u rosteru, klub je angažovao i dvojicu internacionalnih pojačanja. U pitanju su fudbaleri iz Tanzanije koji u redove RFK Novog Sada 1921 stižu na pozajmicu iz subotičkog Spartaka.

Reč je o Morisiju Abrahamu i Alfonsu Msangi.

 

Abraham ima 20 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. U redove subotičkih "golubova" je stigao u seprembru 2021. godine, a treba napomenuti da je pre tri meseca debitovao i za "A" reprezentaciju Tanzanij u meču kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Nigera, a susret je okončan pobedom "Zvezda Kilimandžara" rezultatom 1:0.

Msangi takođe ima 20 godina, igra na poziciji desnog beka, a u Srbiju je stigao u februaru 2022. godine. Do sada je zabeležio tri nastupa za mladu reprezentaciju Tanzanije.

Priliku za debi u dresu "kanarinaca" dvojac iz Tanzanije će imati u petak 22. septembra kada će Novosađani gostovati u Lazarevcu ekipi Kolubare.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading