ON ZNA KAKO SE OSVAJAJU TROFEJI: Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde predstavljaće glavnu uzdanicu u borbi za vrh tabele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.08.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub koji je tokom 90-tih godina XX i početkom XXI veka predstavljao jednog od najstandardnijih članova elitnog ranga jugoslovenskog fudbala, vraća se na veliku scenu.

ON ZNA KAKO SE OSVAJAJU TROFEJI: Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde predstavljaće glavnu uzdanicu u borbi za vrh tabele!

Foto: Starsport

Raspadom nekadašnje SFR Jugoslavije, Fudbalski klub Hadjuk iz Kule je u sezoni 1991/92 prvi put u istoriji postao član najvišeg stepena takmičenja, gotovo dve decenije je bio tim koji je neretko kvario planove i najvećim klubovima ove države.

Nakon turbulentnog perioda koji je usledio polovinom prve decenije XXI veka, klub se 2018. godine konsolidovao i pod imenom FK Hajduk 1912 iz Kule zauzeo svoje mesto u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog fudbala. 

Već punih šest sezona, uključujući i takmičarsku godinu koja startuje za desetak dana, Kuljani su deo trećeg stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, ali se čini da je agilno rukovodstvo rešeno da "bele" vrati tamo gde im je po svim parametrima i mesto.

Tokom letnje pauze klub je do sada angažovao čak devetoricu pojačanja, a svakako najzvučnije stiže iz redova prošlosezonskog šampiona Srpske lige Zapad, ekipe Smedereva 1924.

Reč je o isksunom defanzivcu Jovanu Krneti, igraču koji je tokom svoje karijere nosio opremu i crno-bele, ali i crveno-bele boje.

Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Može li i Kuljane da odvede do šampionskog pehara?

 

Tridesetjednogodišnji centralni bek igračku karijeru je započeo u redovima Partizana, da bi u opremi Večitog rivala Crvene zvezde osvojio po jednu titulu i trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa.

Internacionalnu karijeru je gradio u Ukrajini, Azerbejdžanu, Grčkoj i Crnoj gori, a u jesen 2022. godine postao je član Smederevaca sa kojima se takođe okitio šampionskim peharom.

- Jovan Krneta:

Datum rođenja: 4. maj 1992. godine

Mesto rođenja: Beograd

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Partizan U-19 (Beograd), Partizan (Beograd), Teleoptik (Zemun), Crvena zvezda (Beograd), Sopot (Sopot), Radnički 1923 (Kragujevac), Černomorets Odesa (Ukrajina), Zira (Azerbejdžan), Levadiakos (Grčka), Inđija Toyo Tires (Inđija), Rudar Pljevlja (Crna Gora), Smederevo 1924 (Smederevo)

Kada je reč o predstojećoj 2023/24 sezoni, Kuljane već u prvom kolu očekuje veliko iskušenje. Na stadionu "Milan Sredanović" će dočekati Borac iz Šajkaša, ekipu koja se prethodne godine "okitilia" vicešampionskim zvanjem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading