DELIJE U ČUDU: Novo pravilo Fudbalskog saveza Srbije je iskorišćeno - njih šestorica NAPUŠTAJU Crvenu zvezdu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.08.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavna odluka Fudbalskog saveza Srbije omogućila je šestorici mladih nada crveno-belih da narednu takmičarsku godinu provedu i u drugim klubovima.

DELIJE U ČUDU: Novo pravilo Fudbalskog saveza Srbije je iskorišćeno - njih šestorica NAPUŠTAJU Crvenu zvezdu!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Fudbaleri Crvene zvezde sjajno su započeli novu sezonu. Nakon trijumfa na turniru u Rusiji, izabranici trenera Baraka Bahara prvo su demolirali italijansku Fiorentinu rezultatom 5:0, da bi sa identičnim ostvarenjem savladali novosadsku Vojvodinu na startu nove superligaške sezone.

Izraelski stručnjak već je oformio okosnicu ekipe i poznato je ko će od igrača izneti najveći teret zahtevne sezone, a istovremeno klupsko rukovodstvo uveliko radi na rasterećenju igračkog kadra.

Međutim, jedna odluka nacionalne fudbalske organizacije, Fudbalskog saveza Srbije, donela je novu mogućnost pred crveno-bele.

Naime, FSS je odlučio da vrati na snagu pravilo koje je ukinuto pre par sezona, a koja se tiče mogućnosti da određeni fudbaleri imaju dvojnu registraciju tokom sezone. 

Foto: Starsport

JOvan Šljivić će mnogo značiti novom sastavu "grafosa"

 

Na osnovu navedenog Crvena zvezda je odlučila da šestoricu svojih mladih fudbalera dvojno registruje za druge klubove, a sve u cilju da oni stiču neophodno seniorsko iskustvo i imaju dovoljno minuta u nogama, s obzirom da pojedini ipak neće moći da računaju na preveliku minutažu tokom borbi za domaće trofeje, ali i što bolji rezultat u grupnoj fazi Lige šampiona.

Tako će po tri fudbalera biti registrovana i za prvoligaške klubove RFK Grafičar i OFK Beograd. Put Senjaka će krenuti supertalentovani Jovan Šljivić, a društvo će mu praviti Stefan Leković i Kosta Nedeljković. Na svu trojicu Crvena zvezda ozbiljno računa već u aktuelnoj sezoni, ali će svakako biti i od velike koristi treneru "grafosa" Marku Neđiću.

Foto: FK Crvena zvezda

Igrama u OFK Beogradu pokušaće da se nametne Baraku Baharu - Nikola Knežević

 

Istovremeno, Nikola Mituljikić, Nikola Knežević i Jegor Prucev imaće priliku da se kroz nastupe u dresu OFK Beograda nametnu stručnom štabu srpskog šampiona i time zasluže veću minutažu u crveno-belom dresu.

Svakako navedena odluka će biti od koristi kako Crvenoj zvezdi, tako i mladim fubalerima, ali i prvoligaškim ekipama iz prestonice koji će u supertalentovanim fudbalerima dobiti dodatni kvalitet u borbi za bodove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
CIRKUS DRZAVA

01.08.2023 16:50

PRAVILA cine zvezdina MAFIJA SVE po NJIHOVIM terku. Oni su uski u sve PORE SPORTA. SURBATI na sve STRANE.