DVA JUBILEJA U JEDNOM DANU: Četvrtoligaš koji je nastupao i na međunarodnoj sceni obeležava važne datume svoje istorije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.08.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U anale srpskog fudbala svoje ime su upisali u sezoni 2008/09.

DVA JUBILEJA U JEDNOM DANU: Četvrtoligaš koji je nastupao i na međunarodnoj sceni obeležava važne datume svoje istorije!

Foto: FK Sevojno

Fudbalski klub Sevojno velikom senzacijom u polufinalu Kupa Srbije za sezonu 2008/09, kada su na svom stadionu "kraj Valjaonice" savladali Crvenu zvezdu rezultatom 2:1, ne samo da su obezbedili borbu za prestižni trofej, već su omogućili da se industrijsko naselje udaljeno šest kilometara od Užica, upiše i na mapu evropskog fudbala.

Na današnji dan (2. avgust) sada već davne 1950. godine klub je osnovan, a istoga dana 42 godine kasnije zabeležio je i svoj prvi veliki uspeh u kup takmičenja.

Naime, te 1992. godine ekipa Sevojna je kao prvi član zonskog ranga takmičenja, uspela da stigne do završnice najmasovnijg klupskog takmičenja u zemlji. Kroz preliminarne faze Sevojno je eliminisalo užički Prvi partizan (2:1), Jedinstvo Puteve iz Užica (1:0), GP Zlatibor (2:2-7:6) i Slogu iz Požege (3:0). 

U šesnaestini kup takmičenja, Sevojno se sastalo sa čačanskim Borcem, tadašnjim članom elitnog ranga. Prvi meč odigran je u Sevojnu, a Čačani su slavili minimalnim rezultatom 1:0, da bi trijumfom i u drugom susretu 3:0, obezbedili plasman među najboljih 16 ekipa.

Foto: FK Sevojno

Jedna od najboljih generacija u istoriji Sevojna

 

Navedeno ostvarenje dugo je smatrano najvećim klupskim uspehom sve doveć pomenutog susreta protiv Crvene zvezde 17 godina kasnije, kao i međunarodnim duelima protiv protiv litvanskog Kaunasa (0:0, 1:1) i francuskog Lila (0:2, 0:2) leta, istorijske 2009. godine.

Sevojno sa punim pravom slavi. Mezimče ovog grada obeležava voj 73. rođendan uz nadu da će klub u godinama pred nama ponovo krenuti ka vrhu srpskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading