TADA I KO ZNA KADA: Dan koji je zlatnim slovima upisan u klupskim analima - za sve je kriva CRVENA ZVEZDA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.07.2023

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Datum koji će večito biti upisan u istoriji naseljenog mesta koje se nalazi u sklopu grada Užica.

TADA I KO ZNA KADA: Dan koji je zlatnim slovima upisan u klupskim analima - za sve je kriva CRVENA ZVEZDA!

Foto: FK Sevojno

Fudbalski klub Sevojno, kako u prethodnoj, tako i u predstojećoj sezoni, biće učesnik Zone Zapadno-moravske, a ovo industrijsko naselje, kada je u pitanju najvažnija sporedna stvar na svetu, svoja najviša dostignuća ostvarilo je leta 2009. godine.

 

Zahvaljujući senzacionalnom ostvarenju koje se dogodilo u polufinalu Kupa Srbije za sezonu 2008/09, kada je Sevojno na svom stadionu "kraj Valjaonice" savladalo Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 (pogotke za domaćina postigli su Vojović u 72. i Kamberović u 90. minutu).

Time su se Sevojničani plasirali u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja, a uz napomenu da je kasniji osvajač kup trofeja, beogradski Partizan, iste sezone bio i osvajač Duple krune, FK Sevojno je, pored činjenice da je nastupalo u drugom stepenu takmičenja, dobilo istorijsku priliku da se nađe na međunarodnoj sceni i nastupi u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prvi susret u okviru jednog evropskog takmičenja, Sevojno je odigralo upravo 16. jula na stadionu u Humskoj ulici, a protivnik je bio predstavnik Litvanije, ekipa Kaunasa. Navedeni istorijski meč okončan je bez pobednika rezultatom 0:0, a srpski predstavnik je nastupio u sledečem sastavu: Nikolić, Raković, Janković, Bulatović, Stanisavljević, Virić, Maksimović (Jovičić), Kamberović, Šunjevarić (Timić), Vujović (Pejović), Pavićević. Trener: LJubiša Stamenković.

 

 

I revanš meč je okončan bez pobednika 1;1, a zahvaljujući golu u gostima srpski predstavnik je nastavio kvalifikacije. Naredni protivnik bio je francuski Lil koji je sa dve pobede od po 2:0, obezbedio plasman u dalju takmičarsku rundu.

Svakako, navedeni 16. jul ostaće zlatnim slovima upisan u istooriji Sevojna, a veliko je pitanje da li se u doglednoj budućnosti navedeno može i ponoviti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading