KUGLICE OD SMOKIJA: Imaju samo tri sastojka, prave se dok trepnete - TOPE SE U USTMA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept za kuglice od smokija, margarina i kikirikija - odlične za prazničnu trpezu.

KUGLICE OD SMOKIJA: Imaju samo tri sastojka, prave se dok trepnete - TOPE SE U USTMA

Foto: YouTube/Bokinja kuhinja

Ako pripremate prazničnu trpezu za nedelju ili vam je pak potreban dodatak koji može obogatiti predjelo, sačuvajte ovaj recept. U pitanju su kuglice od samo tri sastojka, uvaljane u istu smesu od koje se i prave ili eventualno u pečeni susam. Uživaćete u ukusu, a pored toga sve izgleda dekorativno kada se posluži. Pripremite ih za Vaskrs i obogatite sto na ovaj poseban način koji će svi obožavati, a najviše najmlađi članovi porodice.

U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • 150 grama smokija
  • 100 grama kikirikija
  • 150 grama otopljenog margarina
  • susam za posipanje

Foto: Izvor: TikTok/ filip.golic

Kuglice od smokija i kikirikija

Kako pripremiti kuglice od kikirikija i smokija:

Prvo u jednu činiju stavite smoki. Smoki dodajte u blender deo po deo dok sve ne sameljete do praškaste strukture. Kada ste samleli smoki, u blender stavite kikiriki. Takođe, kikiriki meljite dok ne budu krupni komadi, ali ne previše. Malo te smese ostavite za kraj, kada formirate kuglice.

Margarin ili puter otopite na tihoj vatri. Kada se margarin u potpunosti otopio dodajte ga kikirikiju i samlevenom smokiju. Kašikom sjedinjujte smesu, probajte malo da ne biste solili bespotrebno.

Smesu zahvatite kašikom, pa je onda oblikujte rukama i ređajte na papir za pečenje. Jedan deo pripremljenih kuglica uvaljajte u odvojenu smesu, a drugi deo u zlatno pečen susam. Složite ih na tanjir ili u okviru predjela i služite.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading