STOPAMA ĐANLUIĐIJA BUFONA: Prekaljeni čuvar mreže napustio Crvenu zvezdu! Ubuduće će se posvetiti trenerskom pozivu?

Autor:

Sport

02.08.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je za novi izazov u karijeri?

STOPAMA ĐANLUIĐIJA BUFONA: Prekaljeni čuvar mreže napustio Crvenu zvezdu! Ubuduće će se posvetiti trenerskom pozivu?

Foto: Facebook.com

lopta

Legendardni Đanluiđi Bufon je pokazao da su "godine samo broj", a ova čuvena teza posebno dobija na značaju ukoliko na terenu zauzimate poziciju "jedinice". 

Dejan Kosturanov (36) je iskusni golman koji je poreklom iz Skoplja, gde je i proveo veći deo svoje profesionalne karijere. U domovini je branio za Vardar, Sileks, Skoplje, Ohrid, Makedoniju, Euromilk, dok je godinu dana proveo i u Albaniji gde je bio član Skenderbega. 

Veza Kosturanova i Srbije započela je sada već davne 2008. godine kada je on sa Sileksom bio na pripremama na Ohridu, tada je upoznao Jelenu iz Srbije, sa kojom se i venčao dve godine kasnije, i sa kojom trenutno ima dvoje divne dece. 

Posle završetka profesionalne karijere Dejan je sa porodicom stigao u Srbiju, gde je u letnjem prelaznom roku 2016. godine stigao do prvog angažamana u našoj zemlji. Kosturanov je tada dogovorio saradnju sa ekipom Budućnosti (Gložan) koja se u tom trenutku takmičila u Vojvođanskoj ligi (grupa Sever), i gde su na kraju sezone stigli do plasmana na treću poziciju na tabeli. 

Republika

Foto: Privatna arhiva Dejana Kosturanova

Dejan Kosturanov

Nakon jedne sezone u redovima Budućnosti, Dejan je proveo dve godine u dresu Tatre (Kisač), zatim je isti period upisao i na golu Jedinstva iz Rumenke, dok je prošlog leta zadužio opremu Crvene zvezde iz Ruskog Sela. Čuvar mreže crveno-belih je protekle sezone bio standardan na golu, i u prvenstvu se njegova mreža tresla 33 puta, što je stavlja na poziciju četvrte najbolje odbrane u ligi. 

Ovog leta putevi Kosturanova i crveno-belih se razilaze, Dejan je slobodan u izboru nove sredine i pitanje je u kojem pravcu će biti nastavljena njegova karijera. Što se tiče uspeha u Srbiji, čuvar mreže je stigao do osvajanja dva kupa Vojvodine, i oba je uzeo u dresu Jedinstva iz Rumenke. Pored angažaovanja na terenu, sada već bivši golman Crvene zvezde ima i UEFA B licencu za trenera golmana, pa se može desiti da u predstojećem periodu njegov životni poziv bude nešto drugačiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading