AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Puleni Marka Neđića na "Švajcariji" savladali velikog rivala - zlatiborski vazduh opio Sremce!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.07.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi kontrolni susret i prva pobeda.

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE: Puleni Marka Neđića na "Švajcariji" savladali velikog rivala - zlatiborski vazduh opio Sremce!

Foto: RFK Grafičar

U prethodnoj 2022/23 sezoni fudbaleri beogradskog  RFK Grafičara i Inđije Toyo Tires nisu uspeli kroz baraž mečeve da se domognu elitnog ranga srpskog fudbala i potpuno je jasno da će i u narednoj takmičarskoj godini konkurisati za najviše domete.

 

Obe ekipe trenutno najvažniji deo priprema sprovode na Zlatiboru, a u sredu 19. jula na stadionu "Švajcarija" odigrali su i međusobni kontrolni susret.

Tokom prethodnih 365 dana dve ekipe su se tri puta sastale u borbi za bodove. Prvi duel odigran je 8. oktobra prethodne godine i okončan je remijem rezultatom 1:1. Prolećni deo sezone doneo je još dva duela u Inđiji. Dvadesetog dana meseca aprila, "ljubičasti" su slavili sa minimalnih 1:0, da bi mesec i po da na kasnije Inđija Toyo Tires ostvarila u plej-of fazi takmičenja, ubedljiv trijumf rezultatom 3:0.

U sklopu priprema za novu sezonu, na srpskoj planinskoj lepotici duel dve ekipe su pružile dinamičnu igru tokom koje je bilo evidentno da mladi sastav iz prestonice ima "više kiseonika u plućima".

Prvi period igre obeležile su prilike na obe strane, ali su mreže ostale netaknute.

Več u 56. minutu popularni "grafosi" stižu do prednosti, a mreža Inđijca se zatresla nakon preciznog udarce Andrije Fratovića.

Samo 11 minuta kasnije zeleno-beli su mogli da poravnaju rezultat, ali je Radosavljević nakon solo prodora pogodio okvir gola. Poslednju izglednu priliku beležimo u 73. minutu kada je Đurić mogao da duplira prednost svoje ekipe, ali je golman Čupić bravurozno intervenisao.

 

- Prijateljska utakmica:

RFK Grafičar (Beograd) - Inđija toyo Tires (Inđija) 1:0 (0:0)

Stadion: "Švajcarija"

Strelac: A. Fratović u 56. minutu

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Radojević, Matić, Vukičević, David Petrović, Ćurić, Vasiljević (K), Maksimović, Mijatović, Stojanović, Mladenović. Na klupi su bili: Marinković, Janjušević, Jovanović, Crnojević, Đurić, Marić, Fratović, Majstorović, Andrej Petrović, Jusuf, Tucker, Bošković, Ratković, Nikčević, Đukić.

Inđija Toyo Tires (Inđija): Čupić, Vrbić, Radosavljević, Mijailović, Đurić, Stanojević, Milan Janjić, Maričić, Gajilović, Đorđević, Kojić. Na klupi su bili: Subotić, Piplica, Derviši, Marko Stojanović, Grbović, Milošev, Arambušić, Velimirović.

Puleni Marka Neđića su u svom prvom kontrolnom susretu, zabeležili trijumf, dok stručnom štabu Inđije Toyo Tires ostaju glavobolje s obzirom da su zeleno-beli vezali i drugi poraz u pripremnim susretima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading