ZOV DALEKOG ISTOKA: Iskusni golgeter okreće novu stranicu igračke karijere - "majstor" se seli u drugu najmnogoljudniju zemlju na svetu i postaje prvi stranac u istoriji kluba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.07.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon internacionalne karijere po zemljama nekadašnje Jugoslavije, iskusni golgeter kreće put Dalekog istoka.

ZOV DALEKOG ISTOKA: Iskusni golgeter okreće novu stranicu igračke karijere - "majstor" se seli u drugu najmnogoljudniju zemlju na svetu i postaje prvi stranac u istoriji kluba!

Foto: FK Radnički Novi Beograd

Fudbaleri novobeogradskog Radničkog predstavljali su jedno od najprijatnijih iznenađenja u prolećnom delu sezone 2022/23 u okviru Prve lige Srbije.

 

Prvi deo sezone popularni "majstori" su okončali na 12. poziciji i mnogi su Novobeograđanima predviđali grčevitu borbu za opstanak. Međutim, predvođeni ruskim stručnjakom Andrejem Černišovim, "majtori" su u prvih 11 prolećnih mečeva zabeležili šest pobeda i jdan remi, što je bilo dovoljno da se ekipa sa stadiona "pored Studenjaka" plasira u plej-of fazu prvoligaškog karavana.

Sjajne partije "majtora" nisu ostale neprimećene i od strane inostranih emisara i iskusni golgeter Miloš Gordić je dobio poziv koji nije mogao da odbije.

Naime, tridesetogodišnji centarfor seli se u Kinu gde će u narednom periodu predstavljati udarnu snagu ekipe Vuksi Vugo koja se takmiči u drugom stepenu kineskog klupskog fudbala, a posebno treba napomenuti da će Gordić biti i prvi strani fudbaler u istoriji kluba.

U dresu novobeogradskog Radničkog Gordić je u prethodnoj sezoni odigrao 18 mečeva i bio je strelac pet pogodaka, a psoebno će ostati upamćen njegov nastup u susretu 29. kola koji je odigran 12. aprila ove godine kada je sa dva pogotka svojoj ekipi doneo trijumf nad OFK Vršcem rezultatom 2:1.

 

 

- Miloš Gordić:

Datum rođenja: 10. decembar 1992. godine

Mesto rođenja: Čačak

Igračka karijera: Zlatar (Nova Varoš), Mladost (Lučani), Borac (Šabac), Radnik (Surdulica), Radnički (Nova Pazova), Sloga (Kraljevo), BSK Borča (Beograd), Loznica (Loznica), Iskra Danilovgrad (Crna Gora), Smederevo 1924 (Smederevo), Mladi radnik 1926 (Požarevac), OFK Bačka (Bačka Palanka), Novi Pazar (Novi Pazar), Dinamo (Vranje), Zvijezda 09 (Bosna i Hercegovina), Krško (Slovenija), Radnički (Novi Beograd)

Od Gordića se očekuje da pomogne u prevazilaženju hronične neefikasnosti kineske ekipe, s obzirom da u ovom momentu, nakon 12 odigranih prvenstvenih mečeva,  ekipa Vuksi Vugo zauzima poslednju poziciju na tabeli sa svega tri osvojena boda i samo dva postignuta pogotka.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading