LEGENDA PARTIZANA ISPISUJE NOVE STRANICE KARIJERE: Uloga će biti drugačija, ali su ambicije iste - cilj je ŠAMPIONSKA TITULA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se kopačke okače o klin...

LEGENDA PARTIZANA ISPISUJE NOVE STRANICE KARIJERE: Uloga će biti drugačija, ali su ambicije iste - cilj je ŠAMPIONSKA TITULA!

Foto: Starsport

Fudbaleri OFK Beograda nakon godina tavorenja u srpskoligaškom karavanu, stigli su do šampionske titule i plasmana u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Prvi deo sezone 2022/23 u okviru Srpske lige Beograd, popularni "romantičari" su okončali na petoj poziciji sa osam bodova zaostatka u odnosu na jesenjeg šampiona, komšijski sastav Zvezdare, ali je zimska pauza donela veliku prekretnicu u klubu sa stare Karaburme. Novo, ambiciozno rukovodstvo stiglo je na Omladinski stadion, a zatim su usledile i tri transfer bombe u liku Milana Smiljanića, Andrije Kaluđerovića i Filipa Kasalice koji su tokom proleća nosili opremu plavo-belih boja i koji su bili i najzaslužniji za ostvareni skor od 14 pobeda u 15 odigranih mečeva. Navedeno ostvarenje je bilo i dovoljno da se početkom meseca juna preseče šampionska vrpca i obezbedi povratak u takmičenje u kojem su poslednji put egzistirali u sezoni 2016/17.

Jedan od najzaslužnijih za navedene rezultate "romantičara" bio je i Milan Smiljanić. Nekadašnja igračka legenda Partizana i srpski reprezentativac po okončanju takmičarske sezone, odlučio je da okonča svoju igračku karijeru, ali to ne znači da i ubuduće neće biti deo fudbalske igre.

Naime, u razgovoru sa čelnicima OFK Beograda i trenerom Simom Krunićem, doneta je odluka da Lola Smiljanić postane deo stručnog štaba "romantičara" i da na staroj Karaburmi započen svoju trenersku karijeru.

Foto: OFK Beograd

Lola ostaje u plavo-belom

 

Pred OFK Beogradom su velika iskušenja u narednoj takmičarskoj godini. Ciljevi kluba su jasni i na Omladinskom stadionu se nadaju novim uspesima kako bi prvoligaška konkurencija bila samo usputna stanica ka povratku u elitni rang srpskog klupskog fudbala. 

Pripreme plavo-belih počinju dana, subota 1. jul, a 16. jula ekspedicija plavo-belih se seli na Zlatibor gde će uz treninge odigrati i veliki broj pripremnih mečeva u cilju što bolje pripreme za početak nove sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading