TRESE SE STARA KARABURMA: Dogovor je postignut - PIKSI stigao među "ROMANTIČARE"! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.06.2023

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova senzacionalna informacija stiže sa Omladinskog stadiona.

TRESE SE STARA KARABURMA: Dogovor je postignut - PIKSI stigao među "ROMANTIČARE"! (FOTO)

Foto: OFK Beograd

Ekipa OFK Beograda uspešno je okončala sezonu 2022/23 i nakon punih šest godina tavorenja u beogradskoj grupi srpskoligaškog karavana stigla je do šampionskog pehara i plasmana u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Prethodne zime "romantičari" su iznenadili srpsku sportsku javnost sa tri transfer bombe. Potpisi Milana Smiljanića, Andrije Kaluđerovića i Filipa Kasalice odjeknuli su prestonicom i uppravo su navedeni fudbaleri bili tas na vagi koji je u bespoštednoj borbi sa ekipom Zemuna, prevagnuo na stranu plavo-belih.

Na staroj Karaburmi sa nestrpljenjem se iščekuje start nove sezone u kojoj su ambicije takođe maksimalne, ali na Omladinskom stadionu veliku pažnju žele da posvete i obnovi svoje omladinske škole koja je decenijma unazad izbacivala velika fudbalska imena.

U tom cilju, klub je angažovao novog trenera omladinske selekcije.

Reč je o Nenadu Kovačeviću, popularnom Piksiju koji je nakon bogate igračke karijere, 2019. godine uplovio u trenerske vode, a sada mu je poveren rad sa mladim "romantičarima" od kojih se očekuje da u predstojećem periodu predstavljaju okosnicu tima koji će OFK Beograd vratiti na veliku scenu srpskog klupskog fudbala.

Foto: Privatna arhiva/Stevan Mojsilović

Nenad Piksi Kovačević i Stevan Mojsilović

 

- Nenad Kovačević:

Datum rođenja: 11. novembar 1980. godine

Mesto rođenja: Kraljevo

Igračka karijera: Crvena zvezda (Beograd), Borac (Čačak), Banat (Zrenjanin), Lans (Francuska), Baku (Azerbejdžan), UTA Arad (Rumunija), Nim (Francuska), Zemun (Zemun), Sloga (Kraljevo)

Trenerska karijera: Radnički (Sremska Mitrovica)-pomoćni trener, OFK Kikinda (Kikinda)

Piksi Kovačević iza sebe veliko igračko iskustvo Nakon Crvene zvezde nastupao je u Francuskoj, Azerbejdžanu i Rumuniji, a trenerski staž je gradio u sremskomitrovačkom Radničkom i OFK Kikindi.

Jasno je da će svoje bogato iskustvo u narednom periodu prenositi mladim "romantičarima".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading