SEZONA STAJE U 90 MINUTA: Jevremovčani preko tima iz Klenja traže opstanak u okružnom rangu!

Autor:

Sport

23.06.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Duška već dve sezone pokušava da se vrati u viši rang, hoće li sada to ostvariti?

SEZONA STAJE U 90 MINUTA: Jevremovčani preko tima iz Klenja traže opstanak u okružnom rangu!

Foto: facebook.com/FK Podrinje

Takmičenje u "triagonalu" je završeno, sastav Milana Orlića je izborio direktan plasman u Mačvansku okružnu ligu, dok je tim Duška iz Klenja, kao drugoplasirani dobio priliku da se sa timom iz okružnog ranga bori za ulazak u okružni fudbal.

Republika

Na stadionu u Lozničkom polju, u nedelju od 17 časova i 30 minuta snage će odmeriti Jevremovac i Duško iz Klenja.

Uloga nominalnog domaćina pripala je sastavu iz Jevremovca koji je sezonu u okružnoj ligi završio na 11. poziciji sa 43 osvojenih bodova.  Ekipa je završila na prvom mestu iznad crte zone ispadanja, pa samim tim za opstanak u ligi će morati da igra još 90 minuta. 

Sastav Jevremovca je tokom čitave sezone igrao po principu toplo-hladno, serija od osam mečeva pred kraj jesenjeg dela, bez trijumfa je u velikoj meri na kraju uticala na plasman na tabeli. Nešto bolji rezultati zabeležni su u toku nastavka prvenstva, ali je sve to bilo dovoljno "samo" za baraž za opstanak u ligi.

Republika

Foto: FK Duško Klenje

Sportski klolektiv iz Klenja

Tim iz Klenja je u Međuopštinskoj ligi Mačva sezonu u regularnom delu završio na drugoj poziciji, kroz baraž je stigao do "triagonala" gde je sa dva remija izborio priliku da se nađe u okružnom rangu. Sastav Duška je gotovo tokom cele sezone bio u samom vrhu, jedan od glavnih konkurenata za prvu poziciju, ali je pred kraj prvenstva krenuo sa "štucanjem", i to ga je dovelo do doigravanja.

U "triagonalu" su upisana dva remija, što je bilo dovoljno za drugu poziciju i duel sa članom višeg ranga, za učešće u istom. Igrači Duška su tri puta zatresli mrežu rivala, a isto toliko puta je i njihov golman savaldan u doigravanju.

Format doigravanja je jako karakterističan, igra se samo jedan meč na neutralnom terenu, što može dovesti do "iznenađenja". Po papiru, sastav Jevremovca je kao član okružnog ranga svakako favorit, ali se i tim Duška, kao kandidat za šampionski pehar tokom cele sezone, sigurno neće olako predati.

Jevremovac - Duško (Klenje)

Nedelja, 25. jun od 17.30

Stadion u Lozničkom polju

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading