VREME JE DA PEHAR DOBIJE SVOG VLASNIKA: 90 minuta odluke nas očekuje na Gradskom stadionu u Aleksincu!

Autor:

Sport

13.06.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudar 2016 ili Svrljig?

VREME JE DA PEHAR DOBIJE SVOG VLASNIKA: 90 minuta odluke nas očekuje na Gradskom stadionu u Aleksincu!

Foto: FK Svrljig

Opštinski kup Aleksinca će u sredu, 14. juna dobiti vlasnika za ovu takmičarsku godinu. U finalnom meču koji se igra na Gradskom stadionu u Aleksincu sastaće se sastav Rudara 2016 (Aleksinački Rudnik) i ekipa Svrljiga.

Republika

Nominalni gost finalnog okršaja je proteklog vikenda završio prvenstvenu trku u Zoni Centar, sastav Svrljiga je osvojio 40 bodova, što je na kraju bilo dovoljno za deobu desetog mesta u ligi. Ekipa je zimsku pauzu provela na visokoj trećoj poziciji, ali je tokom proleća nešto slabijom formom doživela pad na tabeli. 

Član zonskog ranga se u kup takmičenje uključio u osmini finala gde je savladao na gostovanju Polet iz Vitoševca (6:3), u četvrtfinalu je Svrljig bio bolje od još jednog člana Opštinske lige Aleksinac, pobeđen je sastav Mladosti 1955 (2:1), dok je u polufinalu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca obezbeđena karta za finale preko Bukovika iz Ražnja.

Uloga domaćina finanog okršaja u kupu pripala je trenutno drugoplasiranom sastavu Opštinske lige Aleksinac, tim Rudara 2016 u poslednje kolo prvenstva ulazi sa 54 osvojenih bodova pored svog imena, poslednji ligaški duel za ekipu nema rezultatski značaj, jer će svakako ostati na drugom mestu na tabeli.

Sastav iz Aleksinačkih Rudnika je od prvog kola započeo takmičenje u kupu, u prvom kolu je ostvaren trijumf protiv Škriljca (3:1), u osmini finala je savladan Borac (2:1), u četvrtfinalu je odigran još jedan susret sa timom iz opštinskog ranga, savladan je sastav Kraljeva sa 9:1. Već u polufinalu, tim Rudara 2016 je bio pred velikim ispitom, u duelu sa stabilnim zonašem, Napretkom iz Aleksinca upisan je trijumf koji ih je doveo u finale (3:2).

Ukoliko se pogledaju rezultati na poslednjih pet ligaških mečeva, može se videti da je sastav Rudara u dosta boljoj formi od svog rivala za trofej u kupu. Ekipa Svrljiga na poslednjih pet mečeva u prvenstvu ne zna za trijumf, ali kvalitet i iskustvo nisu "isparili", sigurno da će u borbi za trofej imati i dodatnih motiva kako bi sezonu završili na pravi način.

Rudar 2016 (Aleksinački Rudnik) - Svrljig

Sreda, 14. jun od 17.30

Gradski stadion u Aleksincu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading