DERBI ZA DESETKU: I pored toga što utakmica nije imala rezultatski značaj, prikazana igra je na nivou duela iz višeg ranga!

Autor:

Sport

12.06.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šarbanovac i Branik muški, za svaku loptu.

DERBI ZA DESETKU: I pored toga što utakmica nije imala rezultatski značaj, prikazana igra je na nivou duela iz višeg ranga!

Foto: FK Branik Štubik

U okviru pretposlednjeg kola Borske okružne lige odigran je derbi susret u kojem je sastav Šarbanovca ugostio ekipu Branika iz Štubika, prvi duel ova dva tima završen je minimalnom pobedom tadašnjeg domaćina.

Republika

Ekipa Šarbanovca je u ovaj duel ušla sa 57 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli, dok je tim iz Štubika još pre par kola obezbedio šampionski pehar.

I pored toga što ovaj meč nije imao rezultatski značaj za oba sastava, od prvog minuta igrači oba tima su krenuli sa velikom željom za trijumfom.

Posle klasičnog odmeravanja snaga, viđene su poluprilike na obe strane, ali ozbiljnije pretnje pred čuvarima mreža nije bilo. 

Jedina situacija koju vredi pomenuti tokom prvog dela meča jeste isključenje, odnoso drugi žuti karton igrači domaćih, Milanu Krpetiću u 41. minutu. Pored toga glavni sudija meča, Jelana Cojkić je pokazala još tri žuta kartona.

Republika

Foto: FK Šarbanovac

Odlična partija domaćina, ali je lider "izvukao" sva tri boda

Posle desetominutnog odmora viđena je još veća borba po celom terenu. Ispostaviće se jedina izmena na meču izvršena je u 53. minutu kada je Sinan Radhu ušao na teren, dok je Igor Marinković, igrač domaćih završio svoj nastup. 

Prvi gol viđen je u 55. minutu kada se zatresla mreža domaćina, na centaršut saigrača najbolje se u kaznenom prostoru Šarbanovca sanašao Aleksandar Stojanović koji je glavom poslao loptu u gol, 1:0 za Branik.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promene rezultata, gosti su i pored toga što su na ovaj meč došli desetkovani pokazali da su zasluženo na prvom mestu i da će sa pravom sledeće godine igrati u višem rangu.

Šarbanovac - Branik (Štubik) 0:1 (0:0)

Šarbanovac: Toroglanović, Marinković (od 53' Radhu), Golubović, Žuržević, Krpetić, Martinović, Maletić, Grozdanović, Ivanov, Adamović, Mančić

Branik: Stojilković, Ilić, Stojanović, Bogdanović, Sokolović, Magoši, Kocić, Maliković, Jovanović, Petrović, Lazić

Ovim trijumfom tim iz Štubika je uspeo da sezonu gostovanja u ligi završi bez poraza, njihov učinak van njihovog stadiona ove takmičarske godine je 12 trijumfa i samo tri remija.

Sledećeg vikenda, na programu je poslednje kolo prvenstva gde će u Štubiku gostovati sastav Poleta iz Jabukovca, dok će ekipa Šarbanovca gostovati u Miloševu istoimenom timu.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading