IZNENAĐUJUĆE PROMENE U REDOVIMA "ZELENIH": Šampionska titula i plasman u viši rang, pa rastanak sa stručnim stabom!

Autor:

Sport

11.06.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači su na društvenim mrežama u čudu..

IZNENAĐUJUĆE PROMENE U REDOVIMA "ZELENIH": Šampionska titula i plasman u viši rang, pa rastanak sa stručnim stabom!

Foto: FK LSK Laćarak

"Negativna" tradicija iz viših rangova se javila i u niželigaškim klubovima..

Republika

U poslednjih pet sezona tim iz Laćarka je doživeo da se dva puta seli u niži rang takmičenja, pa je preko Vojvođanske lige Jug, stigao do Međuopštinske lige Srem. Ekipa je ove godine šampionat odigrala na visokom nivou i uspela je da se izbori za direktan plasman u Sremsku ligu.

Lidersku poziciju sastav LSK-a je od jesenjeg prvaka preuzeo u 16. kolu i od tada je serijom odličnih rezultata uspeo da dodatno uveća prednost u odnosu na prvog pratioca, Graničar iz Adaševca koji će svoju priliku za plasman u viši rang tražiti kroz baraž. Tim iz Laćarka je napravio seriju od 22 meča bez poraza, i u tom periodu su upisali samo tri "iksa".

LSK je sezonu završio na prvom mestu na tabeli sa učinkom od 21 trijumfa, tri remija i dva poraza, sve to je bilo dovoljno za šampionsku titulu koja je obezbeđenja sa 66 osvojenih bodova, osam više u odnosu na prvog pratioca. 

Danas je na zvaničnom facebook profilu kluba objavljena informacija da je došlo do rastanka sa trenerom prvog tima, Nedeljkom Divljakom, kao i sa njegovim pomoćnikom, Draganom Klincovom.

Duo Divljak-Klincov ostaće upamćen u istoriji kluba kao jedan od najuspešnijih trenerskih tandera u skorije vreme, koji je za vreme svog mandata imao samo jedan prvenstveni poraz, osvojen je pehar u MOL Srem i ekipa je vraćena u Sremsku ligu.

Trener Nedeljko "Pega" Divljak je povodom rastanka sa LSK-om kratko poručio:

- Bilo mi je zadovoljstvo sarađivati sa najvažnijim delom kluba, tj. igračima, koji su na terenu davali svoj maksimum u datom trenutku. Želim klubu i fudbalerima puno sreće i uspeha u daljem periodu. LSK je večan, svi ostali su prolazni. 

Uprava kluba će za vreme pauze odlučiti ko će biti novi šef stručnog štaba "zelenih", pred novim trenerom je svakako veliki posao, tim je vraćen u viši rang, sada predstoje pripreme i jačanje igračkog kadara kako bi ekipa nastavila seriju odličnih rezultata.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading