BLICKRIG RISTIĆA NEDOVOLJAN ZA TRI BODA: Tim iz Jelenca je pokazao šampionski karakter, golman Glišić je "inicijalna kapisla" za neverovatan preokret!

Autor:

Sport

07.06.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnji meč odigran je na stadionu pored Jasenice u Božurnji.

BLICKRIG RISTIĆA NEDOVOLJAN ZA TRI BODA: Tim iz Jelenca je pokazao šampionski karakter, golman Glišić je "inicijalna kapisla" za neverovatan preokret!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru 20. kola Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola ekipa Jasenice (Božurnja) ugostila je sastav Mladosti iz Jelenca, prvi duel ova dva tima završen je trijumfom tadašnjeg domaćina rezultatom 5:4.

Republika

Gosti su na megdan iskusnoj ekipi Jasenice došli oslabljenji, izostankom 3-4 igrača, ali ih to nije sprečilo da od prvog minuta zaigrali svoju karakterističnu igru, koja ih je brzo dovela do vođstva.

Posle samo šest minuta od starta susreta, Blagojević je odlično sa golom spojio Petra Todorovića, koji je probio odbranu domaćina, nakon čega je matirao golmana Gligorijevića, 1:0 za Mladost.

Rani zaostatak nije poremetio domaćeg igrače, oslobodili su se fudbaleri Jasenice pritiska, i zaigrali su dosta ofanzivnije.

Pomalo neshvatljive greške u odbrani Mladosti dovele su do potpunog preokreta na meču. Sigurno je na sastav iz Jelenca uticao poraz u derbiju, koji je odigran pre samo tri dana, pa je samim tim i umor činio svoje. 

Saša Ristić je od 10. do 24. minuta čak četiri puta matirao golmana Glišića, za potpuni preokret i veliko vođstvo Jasenice, 4:1.

Samo par minuta od četvrtog gola mogli su domaći igrači da uvećaju prednost, Ristić je oboren u kaznenom prostoru gostiju, Stanković je dosudio kazneni udarac sa 11 metara.

Republika

Foto: FK Mladost Jelenac

Kolektiv tima iz Jelenca

Uspeo je Ristić da postigne četiri gola u kratkom intervalu, ali je "sa kreča" njegov udarac skinuo omaleni Glišić, i to je u velikoj meri motivisalo goste da "ima nade".

"Probuđeni" gosti su krenuli da nižu prilike do kraja prvog dela igre, ali su uspeli samo da umanje prednost pred sam odlazak na odmor preko Todorovića, 4:2 za Jasenicu.

Za vreme desetominutne pauze gosti su konsolidovali svoje redove i od starta nastavka na terenu je "igrao" samo jedan tim. 

Već posle šest minuta igre u drugom delu Todorović "overava" het-trik za prilazak na samo gol zaostatka za domaćinom, 4:3.

Nizale su se prilike za goste, ali se za "iks" čekalo sve do 76. minuta kada su nakon asistencije Stankovića, Dušan Srećković postiže gol za izjednačenje i veliku radost gostujućih igrača, 4:4.

Da su "čuda" u fudbalu moguća ukoliko se dovoljno veruje u njih pokazalo se u 87. minutu kada su gosti posle skoro 80 minuta od prvog vođstva, opet vratili prednost na svoju stranu. Nakon korner udarca Tutanović je vratio loptu do Srećkovića koji je poslao pravi "projketil" u mrežu Božuraca, konačnih 5:4 za Mladost. 

Jasenica (Božurnja) - Mladost (Jelenac) 4:5 (4:2)

Jasenica: Gligorijević, Janković, V. Rakić, Nikolić, Milošević, Živković (od 78' D. Rakić), Blagojević, Ristić, Despotović, Eterović, Tanasijević

Mladost: Glišić, Pantić, Jovanović, Blagojević, Stanković, Todorović, Nikolić, Tutunović, Ilić, Radojičić (od 75' Milovanović), Srećković

Ovim trijumfom ekipa Mladosti se održala na četiri boda zaostatka u odnosu na lidera, i u poslednja dva kola prvenstva i dalje ima šansu da se izbori za šampionski pehar.

U sledećem kolu Mladost dočekuje ekipu Tuleža, dok sastav Jasenice gostuje timu Venčani.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading