ERUPCIJA ODUŠEVLJENJA NA STADIONU "ROVČE" U MEROŠINI: Falkao opravdao poverenje trenera, ulogu startera je krunisao golom! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.06.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igralo se na gol više, igrači Rada i Pobede su priredili odličnu fudbalsku predstavu.

ERUPCIJA ODUŠEVLJENJA NA STADIONU "ROVČE" U MEROŠINI: Falkao opravdao poverenje trenera, ulogu startera je krunisao golom! (VIDEO)

Foto: FK Rad Merošina

Detalj sa meča

Proteklog vikenda odigrano je pretposlednje kolo Nišavske okružne lige, jedan od duela igran je na stadionu "Rovče" u Merošini gde je ekipa Rada ugostila sastav Pobede iz Rusne. Prvi susret ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 4:2.

Republika

Sastav Rada je u ovaj meč ušao sa 38 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za osmu poziciju na tabeli, dok je ekipa Pobede sa pet bodova manje bila na desetom mestu. Oba tima su osigurala opstanak u ligi, pa je viđena otvorena utakmica na obe strane.

Posle klasičnog ispitivanja snaga u uvodnih deset minuta, krenulo se sa ofanzivnim naletima na obe strane.

Igrao se 14. minut kada je Veljko Đorđević probio po levoj strani, nakon čega je oboren i sudija Marko Spasić je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Nenad Niketić, koji je poslao loptu u mrežu golmana Pešića, 1:0 za Rad.

I pored velikog broja prilika na obe strane, sledeća promena rezultata viđena je u 38. minutu, ali ovoga puta se zatresla mreža domaćina. Dušan Stamenković je postigao gol glavom nakon kornera, 1:1.

Probali su da iskoriste igrači Pobede "svojih pet minuta" na terenu, i do kraja poluvremena su zapretili u par navrata, ali je golman Mitić bio na visini zadatka.

Krenuli su furiozno domaći fudbaleri od samog starta nastavka i ubrzo su opet vratili prednost na svoju stranu.

Đorđević je u 50. minutu probio po levoj strani, opet je zaustavljen na nedozvoljen način, sudija pokazuje na 11 metara. Sada je upravo on namestio loptu, i nakon udarca postiže gol za 2:1.

Odmah u sledećem ozbiljnom napadu, posle samo jednog minuta, Đorđević kao po navici na ovom meču, solo prodor, povratna lopta do Danijela Punoševca, Falkao-a koji postiže svoj prvenac ovog proleća i uvećava prednost Rada, 3:1.

Šok za goste je ubrzo bio još veći, jer me lopta u razmaku od samo četiri minuta po treći put završila u njihovoj mreži. Odlično su kombinovali fudbaleri Rada, iz nekoliko dodavanja su stigli do situacije za udarac, a isti je uputio u mrežu Pobede, Niketić, 4:1.

Do kraja susreta igralo se gotovo isto kao i da je rezultat nerešen, dosta borben meč tokom svih 90 minuta rezultirao je sa čak deset žutih kartona, po pet na obe strane.

Na isteku sat vremena igre, opet se zatresla mreža pobede, Falkao je po drugi put poslao loptu iza leđa golmana Pešića, ali je isti pogodak poništen zbog ofsajda, pa nije bilo nove promene rezultata.

 

 

Pokušao trener gostiju, Zoran Pavlović uvođenjem igrača sa klupe da promeni tok utakmice, ali u tome nije uspeo, Rad je slavio pobedu rezultatom 4:1.

Rad (Merošina) - Pobeda (Rusna) 4:1 (1:1)

Rad: Đ. Mitić, Jeremić, L. Mitić, Stanimirović, Dinić, Ibrić, Niketić, Milić, D. Mitić, Đorđević, Punoševac

Pobeda: Pešić, N. Dimitrijević, Mitić (od 69' Zarev), Stamenković, Ilić, Ignjatović, D. Dimitrijević (od 63' Stojanović), Pešić, Filipović, S. Dimitrijević, Vasić

Predstojećeg vikenda na programu je poslednje kolo prvenstva, Rad gostuje u Čečini ekipi Moravca, dok sastav Pobede dočekuje tim Taskovići.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading