NA KRILIMA NAVIJAČA DO VAŽNE POBEDE: Fudbaleri Čajetine teškim putem protiv borbene Višesave do prvog mesta na tabeli!

Autor:

Sport

05.06.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Zlatiboru se mogao videti nikad borbeniji fudbal, a navijači su tek posebna priča...

NA KRILIMA NAVIJAČA DO VAŽNE POBEDE: Fudbaleri Čajetine teškim putem protiv borbene Višesave do prvog mesta na tabeli!

Foto: Republika.rs

Na planini Zlatibor i njenom poznatom stadionu  "Švajcarija", odigrana je prvenstvena utakmica 28. kola  Zlatiborske okružne lige u kojoj su se na terenu susrele ekipe domaće ČajetineVišesave iz Bajine Bašte. 

Republika

Dugo se s nestrpljenjem očekivao ovaj susret rivala sa samog vrha tabele između kojih je, pre početka meča, bodovna razlika iznosila samo bod te na taj način dodatno "podgrejala" nadolazeću atmosferu. Pored dobrog rezultatskog skora na tabeli, ekipama je vetar u leđa davala i mnogobrojna publika koja im je konstantno davala neiscrpnu podršku kroz navijanje i aplauz i tako zaista poslužila kao 12. igrač na terenu. 

Već od prvog minuta gostujuća ekipa iz Bajine Bašte se nametnula, u potpunosti su preuzeli inicijativu i ubrzo su počeli sa šutevima da "bombarduju" gol golmana iz Čajetine, Rolja, a ekipu domaćina u potpunosti onesposobi za konkretniji napad i uspešnu realizaciju istog.

Kao najuticajniji igrač u prvom poluvremenu istakao se Tošić, fudbaler Višesave od kog su počinjale sve akcije gostujuće ekipe. Pokušavali su gosti preko Dušana Jankovića i Ivanovića u nekoliko navrata, ali bez uspešnosti sve dok trojac kog su upravo činili Tošić, Janković Dušan i Janković David i nije zaista na oko lepom akcijom podigao rezultat u svoju korist na 0:1. 

David Janković je ovaj interesantan pogodak postigao u 18. minutu igre kada je loptu koju je dobio od Tošića, glavom zakucao u dalji ugao mreže protivnika. To međutim nije obeshrabrilo fudbalere Čajetine koji samo četiri minuta kasnije izjednačavaju rezultat na 1:1 golom iz kornera koji je postigao visoki Obradović.

Nakon ovoga, u ekipi Višesave, kao da je sve krenulo naopačke. Povreda Maleševića, ali i veliki broj šuteva na gol bez rezultatskog značaja definitivno su uticali na dalji tok i rezultat samog meča. Pokušavao je Ivanović u nekoliko navrata nakon lopti koje mu je slao N. Mitrović a možda najveća prilika bila je ona u kojoj se Ivanović našao "licem u lice" sa golmanom Roljem i kada je delovalo da je sve već rešeno, čuvar mreže Čajetine fenomenalno reaguje i uspeva da sačuva mrežu svog tima. Nedugo zatim, u 41. minutu, Čajetina je povela sa 2:1 golom Gardića, i to drugim iz kornera za domaćina. 

U drugom delu susreta gledali smo neki malo "haotičniji" fudbal. Fudbaleri Višesave pokušavali su da se pronađu i vrate u kolosek a samim tim su dali dovoljno prostora protivniku da razvija svoju igru i tako dođe u poziciju da diktira tempo. Nije se lako predala Višesava, a najupečatljiviji momenat u drugom delu igre bio je korner u 50. minutu koji je izveo Tošić i uputio loptu ka Ivanoviću koji zamahuje nogom i pogađa prečku na veliko razočarenje brojnih bajinobaštanskih navijača. Sa druge strane, fudbaleri Čajetine igrali su po terenu i rasterećenom igrom došli u prilike za golove. Ređale su se šanse Bjeličića, Milosavljevića, Despića dok u 77. minutu, ponovo nakon prekida, Bjeličić matira golmana Višesave, Aćimovića i atraktivnim golom postavlja konačan rezultat od 3:1 i svoju ekipu predvodi na sigurno prvo mesto tabele. 

Čajetina - Višesava (Bajina Bašta) 3:1 (2:1)

Strelci: Janković David za Višesavu (18. minut), Obradović (22. minut), Gardić (41. minut) i Bjeličić ( 77. minut) za Čajetinu

Čajetina: Rolj, Despić, Milosavljević (od 70' Kutlešić), Tomić, Stanić, Obradović, Gardić, Karaičić (od 83' Panović), Kostadinović, Savić, Bjeličić

Višesava: Aćimović, Jovanović (od 63' Vuković), Marković, F. Mitrović (od 55' Andrić), N. Mitrović, Janković Davidi, Tošić, Simić, Ivanović, Janković Dušan, Malešević (od 40' Lukić)

Po završetku susreta svoj komentar ove utakmice podelili su sa nama strelac trećeg gola za Čajetinu, Bjeličić Nikola, i prvotimac i golgeter Višesave, Dušan Janković: 

- Ovo nam ne bila možda najteža utakmica u sezoni. Od početka smo znali da nam samo pobeda odgovara kako bi možda išli u viši rang. Sledeće gostovanje ekipi Kotromana, veoma nezgodnoj ekipi. Nezgodan teren pre svega ali je najbitnije da se ovo danas završilo kako treba i za naredne duele se spremamo i naravno idemo na pobedu, na zonu i taj viši rang - u dahu je izjavio fudbaler Čajetine, Bjeličić. 

Na njegov komentar nadovezao se golgeter Višesave, Dušan Janković:

Ekipa Čajetine je malo iskusnija od nas. Mi imamo malo više, da kažem dece, u fudbalu, ali moram da se osvrnem na neke druge stvari. Svaka čast publici. Ovo Zlatibor nije video. Mislim da ovoliko publike nije gledalo ni Partizan kada je ovde bio na pripremama, i svaka im čast na tome. Što se tiče naše igre, pad u igri, malo neiskustva i to je to. Kada je reč o narednom duelu, teško je u ovom momentu bilo šta komentarisati i prognozirati. Ovo danas je bio težak psihički pad, treba se sada podići. Imamo još tri utakmice do kraja i mi ćemo to da izguramo, pa možda se nešto i desi - bio je pod utiskom Janković. 

U narednom 29. kolu, fudbaleri Čajetine gostovaće sastavu Kotromana iz Mokre Gore, dok će Višesava na svom terenu odmeriti snage sa ekipom Jedinstva iz Kalenića. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading