NEVEROVATAN JUBILEJ U NIŽIM LIGAMA: Moguće je u Srbiji, al’ samo u Miljakovcu!

Autor:

Sport

02.06.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda i rekord koji će retko ko nadmašiti.

NEVEROVATAN JUBILEJ U NIŽIM LIGAMA: Moguće je u Srbiji, al’ samo u Miljakovcu!

Foto: FK Miljakovac

Fudbalski klub Miljakovac osnovan je 2020. godine, ali ga to nije sprečilo da za sada već skoro dve i po godine postojanja zabeleži određene neverovatne rezultate. 

Republika

Trenutno se ekipa Miljakovca posle 25 odigranih ligaških mečeva u Međuopštinskoj ligi Beograd (grupa A), nalazi na petom mestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova. Ove sezone ekipa je pored lige, takmičenje uzela i u kupu, a bili su i borbi za "Feniks trofej".

Podatak koji zvuči neverovatno, ali je itekako istinit. Petar-Vuk Novaković, 22-godišnji trener FK Miljakovac će sutra proslaviti 100. utakmicu u kojoj će kao šef stručnog štaba predvoditi popularnu radničku klasu. U poslednjem meču ove sezone Novaković će proslaviti veliki jubilej, i jedan je od retkih, ako ne i jedini trener koji u njegovim godinama ima 100 utakmica na klupi seniorske ekipe.

Sam Novakovićev dolazak u novembru 2020. godine, kada je kao momak od 19 godina preuzeo kormilo prvog tima Miljakovca, privukao je veliku pažnju javnosti i probudio mnoge sumnje. Ipak, osnivač i predsednik Miljakovca Jovan Simić bio je istrajan u ideji da se šansa pruži mladom neafirmisanom treneru, koji je za skoro tri godine sakupio ogromno iskustvo.

- Velika je čast i privilegija voditi klub kakav je Miljakovac na trocifrenom broju utakmica. Želim ovim putem da se zahvalim svima koji su prošli kroz klub i učestvovali u ovih 100 utakmica. Mislim da smo za ove dve i po godine uradili sjajne stvari i siguran sam da će klub u svakom pogledu i dalje nastaviti da napreduje i da pomera granice u srpskom fudbalu. Nadam se da će moj primer pokazati put i drugim klubovima, i da će i ostale mlade kolege dobiti priliku da na delu pokažu šta znaju, jer je ovo najbolji način za sticanje iskustva za dalji rad na višem nivou - rekao je trener Novaković za klupski sajt fudbalskog kluba Miljakovac.

Republika

Foto: FK Miljakovac

Petar-Vuk Novaković u "klubu 100"

Predsednik kluba Jovan Simić čestitao je mladom treneru na velikom jubileju i istakao da se nada da će i ostali klubovi u Srbiji pratiti primer Miljakovca.

- Trebalo je dosta hrabrosti i određene doze vizije kako bi se jednom mladom treneru poklonilo poverenje i upravljanje seniorskim timom. Stvar je od početka bila jasna – nismo klub koji može da razvija igrače i koji ima te kapacitete, nemamo kapacitete da nam rezultat bude u prvom planu, ali možemo da pružimo priliku mladom treneru i da pokušamo da srpskom fudbalu podarimo jednog novog perspektivnog stručnjaka. Petru je pružena prilika da se kao jako mlad izbori sa svime što fudbal nosi, a to je svlačionica i odnosi unutar nje, odnos sa igračima, i sve ostalo što prati fudbal. Stekao je neprocenjivo iskustvo, već je pokazao da fudbalskog znanja poseduje u jako velikoj meri, uprkos godinama i nema sumnje da ga tek čeka jako lepa budućnost. Mislim da bi svi klubovi koji nemaju fokus na rezultatiima trebali da se okrenu mladim trenerima i da im pruže šansu za sakupljanje iskustva radi kvalitetnijeg daljeg rada. Takođe sam ponosan i na činjenicu da smo kao klub iz poslednjeg ranga takmičenja ove sezone uspeli da obezbedimo stipendije za šklovanje i licence četiri trenera koji rade u klubu, tako da je to dokaz da Miljakovac radi na jako viskom nivou - istakao je Jovan Simić.

Republika

Foto: FK Miljakovac

165 na 3800

FK Miljakovac poslednju ovosezonsku utakmicu igra protiv Rekreativa u subotu od 11 časova na stadionu FK Rakovica. Utakmica će biti humanitarnog karaktera, i svi gledaoci moći će da doniraju sredstva za lečenje četvorogodišnje Sofije Rajić. Sofiji takođe možete pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržinom 165 na broj 3030.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading