PORAZ I ELIMINACIJA IZ DALJEG TAKMIČENJA: Svrljižani su uspeli da savladaju "žilavu" Mladost! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

02.06.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred timom iz Moravca je svetla budućnost.

PORAZ I ELIMINACIJA IZ DALJEG TAKMIČENJA: Svrljižani su uspeli da savladaju "žilavu" Mladost! (FOTO GALERIJA)

Foto: facebook.com/Fudbalski klub Svrljig/printscreen

U okviru četvrtfinala kupa grada Aleksinca, ekipa Svrljiga ugostila je sastav Mladosti 1955 iz Moravca. 

Republika

Svrljižani su od samog starta nametnuli svoj ritam igre, i hteli su da što pre dođu do vođstva protiv na papiru dosta slabijeg protivnika.

I pored toga što se sastav Mladosti takmiči u dva ranga slabijem takmičenju, trener Saša Smiljković je odlično postavio taktiku i tokom prvih 45 minuta njegov tim se uspešno suprotstavio protivniku.

Sve kolone u beležnci glavnog sudije Veljka Marinkovića su posle prvog poluvremena ostale prazne.

Za vreme desetominutne pauze izvršene su tri izmene, dve na strani gosta i jedna u redovima domaćeg sastava.

Drugi deo igre je bio dosta sadržajniji, od prvog minuta nastavka domaći sastav je krenuo silovito, nisu imali više šta da čekaju igrači Svrljiga i želeli su da što pre reše meč u svoju korist.

U 57. minutu viđen je prvi pogodak na meč, Nenad Ilijić je uspeo da savlada golmana Milenkovića, 1:0 za Svrljig.

Prvi gol na meču je dodatno rasplamsao situaciju na terenu, ali su se ubrzo domaći igrači opet radovali. Petar Nikolić je povisio prednost Svrljiga na 2:0 u 65. minutu.

Nisu se predavali gosti, krenuli su na sve ili ništa i to im se isplatilo. U 74. minutu Pejkovič je presekao loptu, zatim je šalje do Đorđa Ristića koji je smešta u mrežu domaćina, 2:1.

Do kraja četvrtfinalnog duela dosta posla je imao glavni sudija Marinković, u poslednjih 20 minuta pokazao je šest žutih kartona i jedan crveni. Velika borba po čitavom terenu ipak nije donela novu promenu rezultata.

Svrljig - Mladost 1955 (Moravac) 2:1 (0:0)

Svrljig: Čudić, Milivojević, Nikolić, Aleksić, Petrović, Žikić (od 65' Savić), Ilijić, Petrović (od 46' Vučković), Nedeljković, Stojanović, Mihajlović

Mladost 1955: Milenković, Pejković (od 75' D. Petrović), Stević (od 46' Živadinović), Cvetković, Smiljković, Arsić (od 75' N. Petrović), Đorđeviž, Ristić, Stanojković (od 46' Živković (od 70' Milošević)), Lazić, Dimitrijević

Iz redova Mladosti su posle meča poručili:

- Sve u svemu, možemo biti zadovoljni uspehom i plasmanom u Kupu u debitantskoj sezoni, pogotovo jer smo odmerili snage sa ekipama iz viših rangova. Da iskoristimo priliku da se zahvalimo i našim navijačima koji su bili na tribinama i pružali podršku našim momcima. 

Ekipu Svrljiga u polufinalu očekuje duel sa Bukovikom iz Ražnja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading