PITANJE ŠAMPIONA SE REŠAVA U JELENCU: Razlika između lidera i prvog pratioca je samo jedan bod!

Autor:

Sport

26.05.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će se radovati u nedelju, Mladost ili Kopljari?

PITANJE ŠAMPIONA SE REŠAVA U JELENCU: Razlika između lidera i prvog pratioca je samo jedan bod!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru 19. kola Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola ekipa Mladosti iz Jelenca ugostiće tim Kopljari, utakmica se igra u nedelju, 28. maja od 17 časova i 30 minuta. 

Republika

Domaćin nedeljnog susreta je obično sezonu u trenutnom rangu završavao na "zlatnoj sredini", ali je situacija ove takmičarske godine dosta dobra, trenutno se Mladost sa 39 osvojenih bodova nalazi odmah iza lidera na tabeli, koji ima samo bod više.

Tim iz Jelenca je na domaćem terenu od osvojio 22 od maksimalnih 27 bodova, trenutni njihov skor pred svojim navijačima je 7-1-1. Jedina ekipa koja je uspela da odnese ceo plen sa ovog gostovanja jeste Trešnjevica koja je u drugom kolu prvenstva slavila sa 3:2. Od tada Mladost ne zna za poraz na svom stadionu, a trenutno se nalaze i u seriji od šest vezanih trijumfa. 

Iz redova Mladosti su povodom nedeljnog derbi susreta poručili:

- Odigrali smo fenomenalnu sezonu sa malo grešaka i sa mnogo datih golova, došli smo do samog kraja da se borimo za prvo mesto protiv direktnog rivala. Utakmica koja može da nam odredi celu sezonu. Moramo da pokažemo da smo sa razlogom tu gde jesmo, mnogo dobrih i kvalitetnih igrača je prošlo kroz naš klub, ali nismo bili ovako blizu plasmana u viši rang. Dođite u nedelju i pokažite da možemo, ne dozvolite da gosti imaju više navijača od nas. 

Republika

Foto: FK Mladost Jelenac

Mladost Jelenac

U nedelju će u Jelenac gostovati trenutni lider na tabeli, sastav Kopljara koji ove sezone takođe pruža sjajne partije. Pored prve pozicije na tabeli, ekipa dominira i u ostalim statističkim kolonama, mrežu protivnika su tresli 52 puta, dok je njihov golman savladan samo u 18 situacija. 

Kada je reč o mečevima na gostovanjima, trenutni lider na tabeli je gotovo sve "kikseve" upisao van svog stadiona, njegov učinak na "gostujućoj travi" je pet trijumfa, tri remija i jedan poraz. Ono što može da ohrabri ekipu pred težak meč sa sastavom Mladosti jeste sigurno serija od 11 utakmica bez poraza.

Na poslednjih sedam duela ova dva tima, ekipa Kopljara i dalje traži prvi trijumf, jesenji duel završen je podelom bodova, rezultat je tada glasio 0:0.

Mladost (Jelenac) - Kopljari

Neelja, 28. maj od 17.30

Teren u Jelencu

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading