SASTAV MLADOSTI POSLE PREOKRETA DO TRI BODA: Derbi sezone sledeće nedelje u Jelencu "bira" šampiona?!

Autor:

Sport

22.05.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspešno su gosti slavili protiv odličnog sastava iz Darosave.

SASTAV MLADOSTI POSLE PREOKRETA DO TRI BODA: Derbi sezone sledeće nedelje u Jelencu "bira" šampiona?!

Foto: FK Mladost Jelenac

U okviru 18. kola Međuopštinske lige Aranđelovac-Topola sastav Partizana 1945 iz Darosave ugostio je ekipu Mladosti iz Jelenca, prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 1:1.

Republika

Domaći tim je u ovaj duel ušao sa 27 bodova pored svog imena, što je bilo dovoljno za četvrto mesto u ligi, dok je ekipa Mladosti sa 36 osvojenih bodova držala drugu poziciju, sa samo jednim bodom zaostatka za liderom.

Pred oko 200 gledalaca odigran je derbi susret koji je u svim aspektima opravdao očekivanja okupljene publike.

Domaći sastav je bolje otvorio utakmicu i u 13. minutu je stigao do vođstva. Pavlović je odlično sa golom spojio Aleksandra Đorđevića, kome nije bilo teško da dovede Partizan u vođstvo, 1:0.

Trgli su se gosti, zaigrali su kako umeju i krenuli su sa atacima ka golu domaćina.

Najbolju priliku za izjednačenje tokom prvih 45 minuta imali su kada je Srećković volej udarcem sa nekih 12-13 metara zapretio, ali je golman Petrović odlično reagovao.

Od prvog minuta nastavka gosti su krenuli silovito kako bi što pre došli do izjednačenja.

U 54. minutu na odbijenu loptu natrčao je Uroš Nikolić i uspeo je da je sprovede u mrežu Partizana, 1:1.

Uzvratili su domaći na drugoj strani iz slobodnog udarca, Pavlović je uputio pravi projektil ka golu Mladosti, ali je Glišić isti odbranio uz pomoć prečke.

Igrao se 58. minut kada je viđen potpuni preokret na meču, Nemanja Tutanović je uspeo da izbegne ofsajd zamku domaće odbrane, utekao je čuvarima i poslao je loptu u gol, 2:1 za tim iz Jelenca.

Smirili su igru gosti posle njihovog vođsta, bili su fokusirani pre svega na odbranu svog gola i vrebali su priliku iz kontra napada.

Domaći su opet krenuli sa ofanzivnom igrom, napadali su sa svih strana ka golu Glišića, ali su gostujući igrači sve opasnosti otklonili.

Pred sam kraj meča, u 94. minutu Stale Dobrosavljević sa skoro 50 metara lobuje golmana domaćih za konačnih 3:1 za Mladost.

Partizan 1945 (Darosava) - Mladost (Jelenac) 1:3 (1:0)

Partizan 1945: Petrović, Tomić (od 80' Ristić), Stojković, L. Pavlović, Stanojlović, Ivanović (od 64' Ranković), Milanović, Arsenijević, Bojić, N. Pavlović, Đorđević

Mladost: Glišić, Milovanović, Jovanović, Blagojević (od 95' Radonjić), Spasić, Dobrosavljević, Todorović, Janković (od 92' Radojević), Tutunović (od 78' Stanković), Srećković, Nikolić 

Iz redova Mladosti su posle meča izjavili:

- Uspeli smo da pobedimo jako dobrog protivnika, sve čestite Darosavi na fer i korektnoj igri, momci su igrali fudbal bez ikakvih čarki i svađa i želimo im puno sreće u nastavku prvenstva. Sledeće nedelje nas očekuje derbi u Jelencu, borba za prvo mesto. 

Sledećeg vikenda sastav Mladosti dočekuje lidera na tabeli, susret koji može da odluči pitanje šampiona, dok će ekipa Partizana gostovati timu Venčani.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading