TO JE TA EKIPA: Na "Širokom potoku" se pitanje pobednika ne postavlja, Omladinac rutinirao Jedinstvo i nastavio borbu za šampionsku titulu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.05.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potera za ekipom iz Miloševca se nastavlja...

TO JE TA EKIPA: Na "Širokom potoku" se pitanje pobednika ne postavlja, Omladinac rutinirao Jedinstvo i nastavio borbu za šampionsku titulu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Omladinac Rakinac

U okviru 12. runde Opštinske lige Velika Plana, u Rakincu je odigran veliki derbi u kojem je domaći Omladinac dočekao sastav Jedinstva iz Krnjeva

 

Duel drugoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli opravdao je očekivanja, pristup igrača oba tima opravdao je epitet derbija kola, a na kraju je domaćin više nego zasluženo stigao do trijumfa i bodova kojima nastavlja poteru za liderom šampionata, ekipom Sloge iz Miloševca.

Tokom prvih 45 minuta viđena je otvorena igra na obe strane što je prouzrokovalo velikim brojm prilika, ali su čuvari mreže bili glavni krivci što do promene rezultata nije došlo. Možda i najbolju priliku imala je domaća ekipa kada je pokretač svih akcija domaćeg sastava, Milan Trunić izveo slobodan udarac sa 17 metara, ali je lopta završila tik iznad prečke sastava iz Krnjeva.

I u nastavku meča viđena je identična slika na terenu, a mora se istaći da je okvir gola u dva navrata bio saveznik gostujućeg sastava.

Odbrana Jedinstva poklekla je u 69. minutu. Do sada najbolji strelac lige Uroš Govedarović je uputio idealan centaršut, a u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Miloš Ristić i mreža se zatresla po prvi put. Navedeni pogodak izazvao je erupciju oduševljenja publike koja se okupila na stadionu "Široki potok", a treba naglasiti da mečevima Omladinca iz utakmice u utakmicu, prisustvuje sve već broj ljubitelja fudbala.

Devet minuta nakon vodećeg, Omladinac stiže i do drugog pogotka. Govedarović je izveo korner, na loptu je krenuo Ljubomir Lekić koji je iskusno za sobom povukao defanzivca gostiju preskočivši loptu koja stiže do Milana Trunića koji je razantnim udarcem duplirao prednost domaće ekipe.

 

- Opštinska liga Velika Plana. 12. kolo:

Omladinac (Rakinac) - Jedinstvo (Krnjevo) 2:0 (0:0)

Stadion: "Široki potok"

Strelci: M. Ristić u 69. i M. Trunić u 78. minutu za Omladinac

Po okončanju susreta iz redova pobedničke ekipe su izjavili:

- Još jedan derbi je iza nas i još jedno važna i značajna pobeda je upisana na našem kontu. Pobedničkim mentalitetom, hrabrom i strpljivom igrom svakog pojedinca došli smo do nove pobede. Ono što nas krasi je i sada došlo do izražaja, a to je zajedništvo, timski duh i jaka mentalna snaga. Svi ovi faktori nas vode ka ostvarenju cilja i plasmanu u Podunavsku okružnu ligu na kraju ovog prvenstva. Zahvaljujemo se našim igračima na požrtvovanosti, svim ljubiteljima fudbala na podršci i ekipi Jedinstva na fer i korektnoj igri.

U narednoj takmičarskoj rundi Omladinac gostuje u Radovanju ekipi Karađorđa, a zatim sledi i veliki derbi kompletnog šampionata kada će na stadionu "Široki potok" u Rakincu gostovati aktuelni lider, Sloga iz Miloševca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading