DOŠLI, VIDELI I POBEDILI: Crveno-beli nemilosrdni prema domaćinu - ovosezonski cilj je ostvaren! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.05.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve brige su prebrođene.

DOŠLI, VIDELI I POBEDILI: Crveno-beli nemilosrdni prema domaćinu - ovosezonski cilj je ostvaren! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: GFK Sloboda Užice

Nakon tri uzastopna susreta tokom kojih nije zabeležen trijumf, vršački crveno-beli su, možda i u najvažnijem ovosezonskom duelu, pružili najbolju partiju i stigli do trijumfa koji donosi mnogo više od tri boda. Ekipa OFK Vršca sada je i definitivno prebrodila sve ovosezonske brige i naredne sezone će biti deo srpskog prvoligaškog karavana.

 

Oko 600 ljubitelja fudbala okupilo se na tribinama stadiona "Radomir Antić". Početak susreta nije doneo veći broj uzbuđenja, a zatim sledi potpuni trominutni šok za pristalice domaćeg kluba.

Nakon kornera u 20. minutu, na loptu, koja se odbila od Diufa, u punom trku je natrčao Kilibarda i golmanu Vukašinoviću nije bilo spasa. Samo dva minuta kasnije mreža popularnih "era" ponovo se zatresla. Kadijević je uputio upotrebljiv centaršut, lopta je preletela užičkog čuvara mreže i stigla do Pavlova kojem nij bilo teško da je glavom sprovede u mrežu.

Tokom prvih 45 minuta igre domaćin je stigao svega do jedne prilike koja je vredna pomena. Na isteku pola sata igre Đukić je kreirao priliku Gajiću koji je bio neprecizan sa 12, 13 metara.

 

Nastavak susreta donosi znatno angažovaniju igru domaće ekipe, ali je pitanje pobednika, ako se ono uopšte i postavljalo, rešeno polovinom drugog poluvremena kada su užički roso-neri ostali sa dva igrača manje, s obzirom da su crvene kartone zaradili Rade Glišović i Bogdan Miličić.

Do kraja susreta Vrščani uspevaju još dva puta da zatresu mrežu domaćina čime su stigli do najvažnijeg ovosezonskog trijumfa.

 

 

- Plej-aut Prve lige Srbije, 5. kolo:

GFK Sloboda (Užice) - OFK Vršac (Vršac) 0:4 (0:2)

Stadion: "Radomit Antić", Užice

Gledalaca: 600

Sudija: Miroslav Milenković (Beograd)

Strelci: Kilibarda 20, Pavlov 22, 76, Graonja 87

Žuti kartoni: Milekić, Miličić (GFK Sloboda); Lazevski (OFK Vršac)

Crveni kartoni: R. Glišović, Miličić (GFK Sloboda)

GFK Sloboda (Užice): Vukašinović, Milekić, Milovanović (Golubović), Rašković (Starčević), Gajić, Đukić (T. Glišović), Đ. Glišović, R. Glišović, Vujičić (Miličić), Ristić, Petrović (Radoman).

OFK Vršac (Vršac): Andrijanić, Petrić, Ilić, Pavlov, Todorović (Glavinić), Braunović (Čajić) , Lazarevski , Kilibarda (Andrić), Kadijević (Graonja), Diuf, Tomić (Stanisavljević).

Kao što je već naglađeno, vršačka ekipa je trijumfom u Užicu sačuvala status prvoligaša i za narednu 2023/24 sezonu, a do zasluženog odmora crveno-bele očekuju još dva prvenstvena susreta. Narednog vikeda OFK Vršac gostuje ekipi Zlatibora, da bi u poslednjem kolu na svom Gradskom stadionu dočekali Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Kada je reč o užičkog prvoligašu, GFK Sloboda je takođe prebrinula sve brige vezane za opstanak, a do kraja ovosezonske Prve lige Srbije gostovaće ekipi Rada na stadionu "Kralj Petar I", da bi "zavesu na takmičenje" spustili na svom stadionu u duelu protiv šabačke Mačve.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading