KONAČNO TRIJUMF: Novosađani pali na Marakani - "grafosi" na pragu baraža! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.05.2023

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojena su možda i tri ključna boda.

KONAČNO TRIJUMF: Novosađani pali na Marakani - "grafosi" na pragu baraža! (VIDEO)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Nakon prva četiri susreta plej-of faze Prve lige Srbije u kojima je ekipa RFK Grafičara zabeležila isto toliko remija, momci u ljubičastoj sportskoj opremi zabeležili su trijumf kojim stižu na korak od plasmana u baraž za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

Već u 12. minutu domačin stiže do predsnoti. Na centaršut Radojevića, sjajno je reagovao Pavle Ivelja i mreža Save Prodanovića se zatresla.

Mogla je ekipa RFK Novog Sada 1921 u dva navrata da stigne barem do izjednačenja. Dva puta su momci u žuto-plavoj sportskoj opremi izlazili sami ped golmana Bogdana Marinkovića, u 32. u 44. minutu, ali je čuvar mreže "grafosa" zaustavio udarce Dušana Vlalukina i Vojislava Balabanovića.

Na samom početku drugog poluvrema viđena je najbolja prilika sportskog kolektiva iz "srpske Atine". Nakon centaršuta Vujaklije, sam na desetak metara od gola našao se Vojislav Balabanović, ali je Marinković sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Kazna za propušteno usledila je u 52. minutu. Sjajno je Ognjen Dimitrić šutirao i lopta je na zadovoljstvo oko 200 ljubitelja fudbala, kolik ose okupilo na tribinama terena sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", završila u golu za dupliranje prednosti.

Nakon drugog pogotka domaćeg sastava, rasplamsala se igra na terenu, a mora se priznati da gosti nisu imali ni sreće, a pored golmana Marinkovića, za njih je na ovom susretu prepreka za materijalizovanje šansi, bio i okvir gola. Posebno je neverovatna prilika zabeležena u 89. minutu kada je se u šansi ponovo našao Vojislav Balabanović. Šutirao je novosadski fudbaler sa 13, 14 metara, a lopta je prvo pogodila jednu, zatim i drugu stativu, da bi nakon udarca Vujaklije, sjajno intervenisao, danas nesavladivi golman ekipe sa Senjaka.

 

 

- Plej-of Prve lige Srbije. 5. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 2:0 (1:0)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 200

Sudija: Dragan Zorić

Strelci: P. Ivelja u 12. i O. Dimitrić u 52. minutu za RFK Grafičar

Žuti kartoni: Ivelja, Vukičević, Vico (RFK Grafičar), Regan, Vlalukin (RFK Novi Sad 1921).

RFK Grafičar (Beograd): Marinković, Mijatović (Gojkov), Ivelja (Bubanj), Ćurić, Vico, Jovanović, Vukičević, Radojević (Petrović), Stajić (Bajić), Ibanjez (Vasiljević), Dimitrić.

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Prodanović, Cucin, V. Balabanović, Regan (Daničić), Mladenović (Milosavljev), Vujaklija (Milisavljević), Leandro, M. Balabanović, Mažić, Hrubik (Kamara), Vlalukin.

Prvim plej-of trijumfom, RFK Grafičar se učvrstio na trećoj poziciji sa 57 osvojenih bodova. Do kraja šampionata "ljubičasti" će se sastati još sa ekipama Inđije Toyo Tires i novobeogradskog Radničkog, a zatim, svi se nadaju sledi i borba za Superligu Srbije kroz baraž mečeve.

Drugim uzastopnim porazom RFK Novi Sad 1921 je i definitivno izgubio šansu za plasman u doigravanje. "Kanarincima" još iostaju dueli protiv pančevačkog Železničara i novobeogradskog IMT-a, a zatim i priprema za novu sezonu i novi pokušaj da "srpska Atina" dobije još jednu superligašku ekipu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading