ZA FUDBALSKE ANALE: Haubica iz Markovca brojala do 13! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2023

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvarenje koje će se pamtiti i koje zasigurno dugo neće biti nadmašeno.

ZA FUDBALSKE ANALE: Haubica iz Markovca brojala do 13! (FOTO GALERIJA)

Foto: OFK Napredak Markovac

Fudbaleri OFK Napretka iz Markovca u aktuelnoj 2022/23 sezoni, u okviru Podunavske okružne lige, beleže sjajne rezultate. Osam kola pre kraja prvenstvenih borbi Markovčani imaju 20 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, Železničar iz Kusatka i izvesno je da će od naredne jeseni krenuti u borbu za bodove u višem takmičarskom rangu, Zoni Podunavsko-šumadijskoj.

 

U dosadašnjem toku takmičenja OFK Napredak je na 22 odigrane utakmice zabeležio 21 pobedu uz fantastičan gol koeficijent 112:5, a poebno treba naglasiti da se mreža Markovčana nije zatresla u poslednjih 13 mečeva. 

Klub je tokom takmičenja već beležio neke fantastične trijumfe. Čak tri puta su u aktuelnoj sezoni slavili rezultatom 8:0, da bi u okviru 21. takmičarske runde na gostovanju u Velikom Orašju savladali domaći Mladi borac rezultatom 10:0.

Međutim, ovosezonski rekord ostvarili su prethodnog vikenda kada je ekipa na svom terenu deklasirala SASK iz Saraorca rezultatom 19:0!

Ipak, tu nije kraj sjajnim ostvarenjima. Golgeter OFK Napretka Đorđe Slavković je tokom pomenutog susreta protiv SASK-a zabeležio neverovatan učinak od 13 postignutih pogodaka.

 

Treba napomenuti da tridesetšestogodišnji Slavković već osam sezona nastupa za OFK Napretka i do sada je u dresu Markovačkog kluba psotigao 117 pogodaka.

Koliko je ostvarenje Đorđa Slavkovića spektakularno, govori i podatak da je na svetskom nivou, najviše pogodaka na jednoj fudbalskoj utakmici postigao Džin Kaltak. On je u pobedi reprezentacije Vanuatua nad selekcijom Mikronezije 46:0, postigao 16 pogodaka, ali se navedeno ostvarenje u zvaničnim spisima ne vodi kao rekord, s obzirom da je u pitanju bila utakmica reprezentacija do 23 godine. Uvidom u statistiku pojavljuje se ime Arčija Tompsona koji je u pobedi reprezentacije Australije nad Američkom Samoom 31:0, bio strelac 13 pogodaka.

Ostaje da se vidi na koji način će golgeterski učinak Đorđa Slavkovića biti okarakterisano od strane svetske fudbalske federacije - FIFA.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading