DUEL DVE CRNO-BELE EKIPE: Lavovi okreću novu ploču!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kome će pivo više prijati?

DUEL DVE CRNO-BELE EKIPE: Lavovi okreću novu ploču!

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Slabiji start prolećnog dela je iza Čelarevskih crno-belih. U klubu vlada bolja i pozitivnija atmosfera pa će u preostalih osam mečeva do kraja Područne lige Sombor za ovu sezonu igrati za svoju dušu. Novo kolo donosi veoma bitan meč da se sa nova tri boda definitivno odagnaju sve sumnje oko opstanka.

 

Ekipa ČSK Pivare u ovom momentu zauzima petu poziciju na tabeli sa 37 osvojenih bodova. Tokom prolećnog dela šampionata zabeležili su jedan trijumf, dva remija i četiri poraza i u ovom momentu ih svega dva boda dela od ostvarenja zacrtanog cilja, opstanka u navedenom rangu takmičenja.

Budućnost iz Mladenova je u nastavku šampionata zabeležila bolja ostvarenja u odnosu na "čelarevske lavove". Zabeležili su tri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza i u ovom momentu nalaz se tri koraka iza crno-belih iz Čelareva sa šest bodova manje.

Uoči predstojećeg duela, prvi čovek čelarevskog kluba Predrag Šljivar je izjavio:

- Pred nama je novi izazov. Ekipa Budućnosti iz Mladenova nam stiže u Čelarevo i biće to sjajna prilika da ponovo slavimo i ostvarimo bolji međusobni skor u duelima sa ovim timom. Nije ekipa Budućnosti za potcenjivanje, ali ako budemo pristupili meču kako smo to uradili u prethodna tri, četiri meča, pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje. Karakter ove ekipe gradimo u ovoj sezoni, još su to mladi momci i neuigrana ekipa. Nadamo se da će iskusnija garda pomoći razvitku naše ekipe i da će se okosnica zadržati i za sledeću sezonu. Ko imalo zna fudbala vidi da se momci trude i daju sve od sebe ali su razne okolnosti uticale da ipak zabeležimo nešto slabije rezultate, što nam na svu sreću neće visiti o glavi kao nekih prethodnih sezona jer je skupljena dovoljna zaliha bodova. Iako nastavimo sa lošim rezultatima neće nas puno demoralisati već ćemo misliti na buduća vremena i graditi tim za neke naredne sezone.

Trener Miroslav Pavlović zna recept za uspeh:

- Čeka nas nimalo lak meč. Moramo da budemo fokusirani utakmicu po utakmicu. Ne smemo dozvoliti da padnemo psihički. Dobra smo ekipa, pokazali smo potencijal iako je rezultat izostao ali to nismo nametali kao prevashodni cilj početkom drugog dela sezone. Mislim da nismo zaslužili u prethodna četiri meča samo dva boda jer je igra, želja, volja i htenje bila na maksimumu. Kao i u prvom delu fale nam golovi i završnica jer u dosadašnjih 22 kola smo ekipa koja je najviše ulazila u šanse i iste nije koristila, ali imamo mlad tim i pred njima je vreme i još dosta moraju da uče kako bi stasali u prave igrače. Očekujem da maksimalno ozbiljno pristupimo i shvatimo meč i protivnika i da konačno odnesemo tri boda koja bi značila kraj svim kalkulacijama oko našeg opstanka u ligi.

 

Iskusni štoper Aleksandar Jovanić je ne tako davno branio i boje Budućnosti iz Mladenova, a uoči duela sa nekadašnjim sastavom je istakao:

- Očekuje nas jedna teška utakmica na našem terenu. Spremni ćemo dočekati meč, vredno smo trenirali i očekujem pobedu. Ako budemo preneli neke stvari iz prethodnih mečeva neće nam biti teško da to i ostvarimo. Dižemo se kao tim u odnosu na prvi deo (pripreme, par ligaških utakmica) što je pozitivan znak.

- PFL Sombor, 23. kolo:

ČSK Pivara (Čelarevo) - Budućnost (Mladenovo)

Stadion: FK ČSK u Čelarevu

Datum: Subota, 22. april

Početak: 16.30 časova

Treba napomenuti da je prvi ovosezonski duel dve ekipe, koji je odigran u Mladenovu 2. oktobra prethodne godine pripao čelarevskom klubu rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading