FORMA JE PROLAZNA, ALI JE KLASA VEČNA: Levandovski sa Bagdale se vraća na teren - borba za vrh tabele ulazi u završnu fazu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider u finiš takmičenje ulazi osetno pojačan.

FORMA JE PROLAZNA, ALI JE KLASA VEČNA: Levandovski sa Bagdale se vraća na teren - borba za vrh tabele ulazi u završnu fazu!

Foto: OFK Orašje 1960

Nakon decenije "tapkanja u mestu" ekipa OFK Orašja 1960 u aktuelnoj sezoni beleži sjajne rezultate i nalazi se na povratku u rang takmičenja koje mu po svim parametrima i pripada.

 

U dosadašnjem delu sezone u okviru Treće rasinske okružne lige, u deset odigranih prvenstvenih duela fudbaleri OFK Orašja 1960 zabeležili su osam trijumfa i dva poraza i trenutno sa 24 osvojena boda drže lidersku poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na Omladinac iz Pojata, ali se mora naglasiti da ekipa iz Orašja ima i meč manje odigran.

Tokom prolećnog dela sezone plavo-beli iz Orašja su zabeležili četiri trijumfa u isto toliko odigranih mečeva uz fascinantan gol koeficijent 17:1.

Nedelja 23. april donosi novo prvenstveno iskušenje u kojem će OFK Orašje 1960 gostovati ekipi Šampiona 2013 u Bošnjanu, timu koji ih je u prvom delu šampiona prilično namučio. Susret koji je odigran u okviru šestog kola, 24. septembra prethodne godine okončan j pobedom aktuelnog lidera rezultatom 2:1.

Ono što svakako sve u sportskom kolektivu iz Orašja može da raduje, jeste činjnica da će u predstojeći duel, ali i u sam finiš šampionata, ekipa ući osetno pojačana. 

Naime, iskusni centarfor Bratislav Savković konačno će debitovati u dresu kluba iz Orašja. On je doveden kao najveće pojačanje, ali zbog privatnih obaveza nije mogao da ponese klupsku opremu. Od duela sa ekipom Šampiona 2013, popularni "Levandovski sa Bagdal" staviće se na raspolaganje stručnom štabu.

Foto: OFK Orašje 1960

Legendarni centarfor - Bratislav Savković

 

"Pirga" je živa legenda okružnih liga, ali i zonskog takmičarskog ranga. Nosio je dres Sloge iz Desnice, imenjaka iz Ćićevca, Kupca, Meševa, Mladosti Garevine i brojnih drugih klubova. Ubitačni centarfor rođen je 1977. godine, ali podatak da je prethodne sezone u dresu Mladosti iz Garevine na 20 odigranih mečeva postigao 25 pogodaka, jasno govori da je klasa večna.

Interesantan je podatak da je Savković u prethodna dva duela protiv Šampiona 2013 čak pet puta tresao mrežu ekipe iz Bošnjana.

- Treća rasinska okružna liga, 17. kolo:

Šampion 2013 (Bošnjane) - OFK Orašje 1960 (Orašje)

Stadion: U Bošnjanu

Datum: Nedelja, 23. april

Pošetak: 16.30 časova

Foto: OFK Orašje 1960

Iz Bošnjana se vidi viši rang

 

- Parovi 17. kola Treće rasinske okružne lige:

Šampion 2013 (Bošnjane) - OFK Orašje 1960 (Orašje)

Gradac (Pločnik) - Stara Čaršija (Osaonica)

Omladinac (Pojate), Bresno Polje (Bresno Polje), Mladost (Mal Drenova) i Omladinac (Vitkovo) - slobodni

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading