CRVENO-BELI NA KRILIMA CRNIH ZVEZDA: Protivničke odbrane za njih nemaju rešenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.04.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njih dvojica su obeležili dosadašnji tok šampionata.

CRVENO-BELI NA KRILIMA CRNIH ZVEZDA: Protivničke odbrane za njih nemaju rešenja!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbalski klub Jedinstvo sa Uba ostvarilo je sjajan rezultat tokom ligaškog dela takmičenja u okviru Prve lige Srbije i u nastavku prvenstva biće učesnici plej-of faze sa velikim izgledima da stignu i do istorisjkog ostvarenja, plasmana u baraž za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

Crveno-beli su u dosadašnjem toku šampionata ostvarili skor od 12 pobeda, osam remija i deset poraza i u ovom momentu sa 44 osvojena boda nalaze se samo stepenicu iza sremskomitrovačkog Radničkog koji se nalazi na toliko željenoj četvrtoj poziciji.

Ubljani su ukupno 32 puta tresli mreže u prethodnih 30 prvenstvenih duela, a neverovatan podatak jeste činjenica da su u čak 23 gola direktno učestvovala letošnja pojačanja Jedinstva iz Gane, Kvaku Karikari i Ibrahim Zubairu, kroz postignute pogotke, ili asistencije.

Centarfor Kvaku Karikari je na 24 odigrana meča postigao ukupno deset golova, a uz to je i četiri puta asistirao svojim saigračima, dok je Ibrahim Zubairu na 16 mečeva zabeležio skor od četiri gola i pet asistencija.

Posebno treba napomenuti da su obojica izrazito mladi fudbaleri. Karikari ima 21. godinu, dok je Zubaira tri godine mlađi. Na osnovu svega navedenog upravo njih dvojica mogu biti ključni faktori u borbi Jedinstva za plasman u Super ligu Srbije, ali i igrači od kojih će u predstojećem periodu sportski kolektiv sa Uba dobro zaraditi.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Kvaku Karikari

 

- Kvaku Karikari:

Datum rođenja: 25. mart 2022. godine

Mesto rođenja: Obuasi, Gana

Igračka karijera: Čeriti Stars (Gana), Liberti Pro (Gana), Drims (Gana), Jedinstvo (Ub)

Učinak u sezoni 2022/23: 10 golova / 4 asistencije

- Ibrahim Zubairu:

Datum rođenja: 2. jun 2004. godine

Mesto rođenja: Akra, Gana

Igračka karijera: King Faisal (Gana), Jedinstvo (Ub)

Foto: FK Jedinstvo Ub

Ibrahim Zubairu

 

Plej-of fazu Prve lige Srbije Jedinstvo započinje narednog vikenda kada će u srpskoj prestonici gostovati ekipi novobeogradskog Radničkog. U prva dva ovosezonska duela svaka od navedenih ekipa je slavila kao domaćin identičnim rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading