DERBI KOLA PRIPAO DOMAĆINU: Serija Moravca je prekinuta u Dublju, domaći tim je posle meča imao poruku za goste!

Autor:

Sport

17.04.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred prepunim tribinama u Dublju viđena je odlična utakmica.

DERBI KOLA PRIPAO DOMAĆINU: Serija Moravca je prekinuta u Dublju, domaći tim je posle meča imao poruku za goste!

Foto: FK Mladost Dublje

U okviru 23. kola Pomoravske okružne lige igran je duel između ekipe Mladosti (Dublje) i Moravca 2015 (Krušar), prvi susret ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:1.

Republika

Ekipa Mladosti je u ovaj duel ušla sa šeste pozicije, koju su držali sa 38 osvojenih bodova, dok je njihov rival, Moravac sa deset bodova više bio na drugom mestu na tabeli.

Pred velikim brojem publike (300 - 350 gledalaca), na odlično pripremljenom terenu viđen je pravi derbi susret između dva tima koji se nalaze pri vrhu tabele.

Gostujući tim je od samog starta krenuo sa svojom karakterističnom igrom, igrači Moravca su kroz posed gradili napade ka golu protivnika, dok je domaći sastav čekao svoju priliku iz kontranapada.

U 10. minutu posle brze promene poseda pred golom Moravca najbolje se snalazi Marko Ćirić koji smešta loptu u mrežu Stanojevića, 1:0 za Mladost.

Situacija na terenu se nije promenila posle prvog gola, nastavili su gosti da "pletu mrežu" na polovini domaćina, dok su igrači Mladosti vrebali svoju novu priliku.

Igrao se 26. minut kada je na pravovremeni pas Miše Kojčića odlično reagovao Srećko Petrićević kome nij bilo teško da pošalje loptu u mrežu iz izgledne prilike, 2:0.

Pokušavali su gosti do kraja prvog dela da dođu barem do jednog gola, ali je odbrana Mladosti bila na visini zadatka, nošena velikom podrškom sa tribina uspela je da ostane nesavladana do odlaska na odmor.

Trener gostiju, Mile Nikolić je odmah na startu drugog poluvremena izvršio jednu promenu, Lazar Marčetić je svoje mesto ustupio Vuku Ćuriću. 

U nastavku meča gosti su zaigrali dosta bolje, "gol je visio u vazduhu" na polovini domaćina, odbrana je krajnjim naporima odbivala sve napade, ali je u 60. minutu lopta završila u mreži.

Posle centaršuta u kaznenom prostoru domaćih se najbolje snalazi Bojan Antonijević, 2:1.

Od tog trenutka pritisak Moravca je dodatno ojačan, "leteli" su udarci ka golu Mladosti, ali nisu završavali iza leđa golmana Mihajlovića koji je u par navrata odlično reagovao. 

Pred sam kraj meča gosti su pokušali udarcima iz daljine da dođu do izjednačenja, ali je Mihajlović bio skoncentrisan i promene rezutlata nije bilo.

Mladost (Dublje) - Moravac 2015 (Krušac) 2:1 (2:0)

Mladost: Mihajlović, Radosavljević (od 89' Stojanović), Milosavljević, Petković, Todorović (od 64' A. Kojčić), Petrićević, Ćirić, M. Kojčić, Krstić (od 69' Trifunović), Krstić, Jakovljević

Moravac 2015: Stanojević, Ivanković, M. Milosavljević, N. Milosavljević, Mikić, Marčetić (od 46' Ćurić), Stanković, Stojanov, Antonijević, Marković, Pavlović

Iz redova Mladosti su posle meča poručili:

- Mora se pohvaliti igra i ponašanje protivnika, iako su izgubili u nekoliko navrata su na terenu pokazali izuzetan fer plej. Želimo im puno sreće u nastavku prvenstva i da ispune svoje ciljeve za ovu sezonu, a mi nastavljamo našu priču.

Posle ovog rezultata ekipa Mladosti je napredovala za jedno mesto, dok sastav Moravca sada deli drugu poziciju sa Juhorom.

U sledećem kolu Moravac dočekuje ekipu Donje Mutnice, dok Mladosti iz Dublja gostuje sastavu Kolara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading