ŠABAČKI MBAPE: Dvojica "čivijaša" dominiraju srpskim fudbalom - njihova ostvarenja mogu se meriti sa najboljim fudbalerima Starog kontinenta!

Autor: Vladimir vorih

Sport

24.03.2023

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan učinak šabačkih fudbalera u prethodnom kolu drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja..

ŠABAČKI MBAPE: Dvojica "čivijaša" dominiraju srpskim fudbalom - njihova ostvarenja mogu se meriti sa najboljim fudbalerima Starog kontinenta!

Foto: FK Mačva Šabac

Šabačka Mačva nakon 25 odigranih prvenstvenih duela u okviru Prve lige Srbije nalazi se na jedanaestoj poziciji sa svega bodom više u odnosu na "novobeogradske majstore" koji se nalaze u zoni ispadanja i jasno je da im u narednom periodu predstoji grčevita borba za opstanak.

 

U prethodnoj rundi "čivijaši" su načinili prvorazrednu senzaciju savladavši u prestonici, lidera, ekipu IMT-a rezultatom 3:1 što je imalo veliki odjek u srpskoj sportskoj javnosti. Međutim, ukoliko se sagledaju određeni statistički parametri, jasno je zašto je do navedenog ostvarenja i došlo.

Naime, duel na stadionu u Vojvođasnkoj ulici obeležili su Đorđe Belić i Luka Pejović.

Vezni fudbaler šabačkog tima tokom duela protiv "traktorista" pretrčao je više od 13,6 kilometara. Belić je špartao terenom, organizovao igru svoje ekipe, razigravao saigrače i svakako je bio jedan od najzaslužnijih što su bodovi otišli u grad na obalama reke Save.

- Đorđe Belić:

Datum rođen: 18. decembra 1997. godine

Mesto rođenja: Sremska Mitrovica

Igračka karijera: Mačva U-19 (Šabac), Drina (Ljubovija), Loznica (Loznica), Mačva (Šabac)

Foto: FK Loznica

Pretrčao 13,6 km - Đorđe Belić

 

Pored Belića sjajnim ostvarenjem tokom navedenog susreta istakao se i dvadesettrogodišnji krilni napadač Luka Pejović. Nekadašnje dete šabačkih crveno-crnih tokom utakmice zabeležio je brzinu od 36,83 km/h što je podvig veran divljenja posebno ukoliko se uporedi sa ostvarenjem jednog od najboljih fudbalera današnjice, Kilijanom Mbapeom koji tokom susreta postiže i brzinu od 38 km/h. Istovremeno treba napomenuti da j legendarni Geret Bejl u ovoj kategoriji dugo bio neprikosnoven sa brzinom od "svega" 34,7 km/h.

- Luka Pejović:

Datum rođenja: 22. jun 1999. godine

Mesto rođenja: Šabac

Igračka karijera: Mačva U-19 (Šabac), Borac U-19 (Čačak), Radnički (Sremska Mitrovica), Mačva (Šabac)

U narednom 26. kolu prvoligaškog karavana, ekipu Mačve iz Šapca očekuje još jedno veliko iskušenje. U grad na Savi stiže još jedan veliki favorit, pančevački Železinčar. Meč je na progamu u ponedeljak 27. marta sa početkom od 17 časova.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading