FENJERAŠ ŠOKIRAO KANDIDATA ZA VIŠI RANG: Totalni kolaps Sovljačkih plavih u Tvrdojevcu!

Autor:

Sport

22.03.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne baš najbolja uvertira gostujućih igrača za derbi sledeće nedelje..

FENJERAŠ ŠOKIRAO KANDIDATA ZA VIŠI RANG: Totalni kolaps Sovljačkih plavih u Tvrdojevcu!

Foto: FK Sovljak

U okviru prvog kola prolećnog dela prvenstva Međuopštinske lige Kolubara (grupa Istok) ekipa Tvrdojevca ugostila je sastav Sovljaka. Prvi duel ova dva tima igran u Sovljaku završen je pobedom domaćina rezultatom 6:0.

Republika

Po nekim očekivanjima ovaj duel za ekipu Sovljaka trebao je biti lagana uvertira za derbi sledeće nedelje sa jesenjim prvakom, ali se Tvrdojevac ipak nešto pita.

Verovatno je mnoge iznenadila igra domaćeg tima, dosta ofanzivan i agresivan pristup rezultirao je ranim golom u mreži Sovljaka. Igrao se 11. minut kada je Ernes Dalifi zatresao mrežu Obradovića, 1:0.

Sedam minuta kasnije gosti su uspeli da dođu do izjednačenja, Goran Pavlović je glavom smestio loptu u mrežu.

Kada su mnogi mislili da su gosti stali na noge i da će sada krenuti sa njihovom prepoznatljivom igrom, desio se novi šok. 

Stefan Simčević u 23. minutu opet vraća vođstvo na stranu domaćina, 2:1.

Isti igrač do kraja poluvremena još jednom pogađa mrežu protivnika i time postavlja rezultat prvog poluvremena na 3:1.

Posle desetominutne pauze, trener gostiju Željko Petrović je odmah uveo jednog igrača sa klupe.

Igrali su gosti ofanzivnije, pokušavali su da visokim presingom što pre vrate loptu u svoj posed. 

Detalj koji je prelomio utakmicu viđen je oko 73. minuta. Prvo je Stefan Simčević sa bele tačke podigao rezultat na 4:1, i time je upisao i svoj het-trik.

Samo minut kasnije gosti su na terenu ostali sa 10 igrača u polju, Nikola Malešević je zbog drugog žutog kartona krenuo ranije put svlačionice.

Do kraja meča viđena su dva gola, po jedan na obe strane. Prvo je rezervista Stefan Marković povisio na 5:1, a konačan rezultat postavio je Stefan Stanković autogolom, za 5:2.

Tvrdojevac - Sovljak 5:2 (3:1)

Tvrdojevac: Marković, Bašović, Stanković, Milić, Radojičić, Mirković, Popović (od 61' Kostić), Stanić, Dalifi (od 82' Jevtić), Novaković, Simčević (od 74' Marković)

Sovljak: Obradović, Rafailović (od 89' Ninković), Malešević, Miličić (od 75' Janković), Ranković, Ristovski, Lekić, Pavlović (od 80' Filipović), Janković, Živanović (od 80' Mijatović), Novaković (od 46' Mijatović)

Glavni sudija na meču, Veljko Milutinović je na ovom susretu pokazao 10 žutih i jedan crveni karton.

Trener Petrović je posle meča kratko za naš portal poručio:

- Uprkos svemu viđenom glavni razlog poraza leži u nama i nepoštovanju dogovora iz svlačionice. Domaćinu čestitamo na pobedi, a od naših igrača očekujemo reakciju već u sledećem meču kada igramo derbi meč sa jesenjim prvakom.

Ovom pobedom ekipa Tvrdojevca je upisala prve bodove ove sezone, ali im i dalje predstoji velika borba do sigurne zone, koja je trenutno udaljena osam bodova. Sastav Sovljaka je sada na pet bodova zaostatka u odnosu na lidera.

U sledećem kolu u Sovljaku se igraju veliki derbi, drugoplasiranoj ekipi gostuje lider na tabeli, dok sastav Tvrdojevca gostuje u Donjem Lajkovcu, timu Poleta.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading