I PORED SVIH PROBLEMA OPTIMIZAM IH NE NAPUŠTA: Bajinobaštani trijumfom stigli do tri velika boda! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

18.03.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret koji je mogao da zadovolji sve fudbalske sladokusce odigran je u gradu pod obroncima planine Tare.

I PORED SVIH PROBLEMA OPTIMIZAM IH NE NAPUŠTA: Bajinobaštani trijumfom stigli do tri velika boda! (FOTO GALERIJA)

Foto: Goran Pavlović

Duel u Bajinoj Bašti obeležila je revija pogodaka domaće ekipe, ali i tenzija na terenu i van njega...

 

Na travnatom tepihu Sportskog centra "Braća Milutinović", u okviru 17. kola zapadne grupe srpskoligaškog karavana, sastale su se ekipe domaće bajinobaštanske Sloge i tokom zime osetno pojačanog sastava Poleta iz Ljubića koji je do ovog kola figurirao kao jedan od pretendenata na vrh tabele i plasman u Prvu ligu Srbije.

Ekipa Poleta u utakmicu je ušla veoma ofanzivno i nizom šuteva na gol pokušala već u samom startu da dođe do rezultatske prednosti, ali promene na semaforu nije bilo.

Domaća ekipa je oprezno započela susret, "opipavajući puls" gostiju iz Ljubića. Ipak, Sloga prva stiže do pogotka. Igrao se 33. minutu meča kada je Milosavljević na asistenciju Veselinovića zatresao mrežu golmana Spasojevića, za veliko slavlje na tribinama bajinobaštanskog stadiona.

Vodeći pogodak uneo je dodatnu dozu samopouzdanja domaćinu koji je od tog momenta zagospodario terenom, a napadi ka golu ekipe iz Ljubića smenjivali su se u talasima.

U prvom periodu igre beležimo i jedan, u najmanju ruku, neprijatan događaj. Naime, na gostujućoj klupi pozlilo je jednom od rezervnih fudbalera Poleta i usled toga je morala da reaguje i hitna medicinska pomoć usled čega je susret na kratko i prekinut.

 

Gde su stali u prvom, fudbaleri Sloge su nastavili i tokom drugog poluvremena. Ređale su se prilike domaćina i u takvom odnosu snaga na terenu, stigao je i drugi pogodak. U listu strelaca u 59. minutu upisao se Tešić, a tačku na ovaj susret, stavio je Ilić u 83. minutu iskoristivši blagovremeno dodavanje Emeruna.

- Srpska liga Zapad, 17. kolo:

Sloga (Bajina Bašta) - Polet (Ljubić) 3:0 (1:0)

Stadion: Sportski centar "braća Milutinović"

Strelci: M. Milosavljević u 33. minutu, Tešić u 59. minutu i Ilić u 83. minutu

Sloga (Bajina Bašta): Cvijović, Mitrović, Živanović, Veselinović, Đorđević, Radojević, Gudurić, Ilić, P. Milosavljević, Tešić, M. Milosavljević. Igrali su još: Emerun, Nikolić, Dželebdžić, Radenović.

Polet (Ljubić): Spasojević, F. Bugarčić, M. Bugarčić, Tomić, Vujović, Božović, Gavrović, Savić, Grujičić, Radojević, Obrenović.

Po završetku utakmice svoje utiske za portal "Republika.rs" sumirali su strelac prvog pogotka Mihailo Milosavljević i golgeter Poleta Gradimir Grujičić.

- Bila je ovo jedna veoma teška utakmica, ali za to smo se i spremali. Samo smo mi znali koliko će biti težak put koji će nas čekati u ovoj polusezoni. Iako danas nismo bili u punom sastavu, uspeli smo ovo zajedno da prebrodimo, jer na kraju krajeva, svi mi u svlačionici znamo koliko nam ovo znači. Trenerove instrukcije i međusobno bodrenje na terenu pomogli su nam da svako iz sebe izvuče maksimum. Na utakmici protiv ekipe iz Smedereva smo dali sve od sebe, a to nam se tada nije vratilo, pa smo danas na početku imali neku malu kočnicu koja nas je, po svemu sudeći, sprečila da srljamo i dođemo do za nas velike pobede u ovom trenutku. Hvala publici koja je danas došla na stadion i bodrila nas od prvog minuta - istakao je u dahu Milosavljević.

Očekivano, Grujičić nije mogao da bude zadovoljan današnjim izdanjem svoje ekipe:

- Prvenstveno, čestitke domaćinu na zasluženoj pobedi. Bili su bolji i u odbrani i u napadu, a mi smo ovu utakmicu odigrali ispod svog nivoa. Stvarali smo šanse, ali realizacija nije bila odgovarajuća, onako kako mi to obično radimo i pritom smo pravili nedopustive greške. Želim im sreću u nastavku prvenstva kao i u daljoj borbi za opstanak.

U narednom 18. kolu Srpske lige Zapad ekipa iz Bajine Bašte gostovaće Slogi iz Požege koja trenutno na tabeli drži četvrtu poziciju, dok će Polet kod kuće dočekati čačanski Borac 1926 koji je nakon ubedljive pobede nad Mačvom 1929 iz Bogatića rezultatom od 5:1, obezbedio drugu poziciju na tabeli odmah iza vodećeg Smedereva. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading