DEVET NOVIH LICA U REDOVIMA LESKOVAČKIH METALACA: Na putu ka opstanku igrački kadar je znatno ojačan!

Autor:

Sport

19.02.2023

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrački kadar je osvežen sa čak devet novih igrača.

DEVET NOVIH LICA U REDOVIMA LESKOVAČKIH METALACA: Na putu ka opstanku igrački kadar je znatno ojačan!

Foto: FK Lemind 1953

Posle osam godina sastav Leminda prošle sezone izborio je povratak u Jablaničku okružnu ligu.

Republika

Na zimsku pauzu ekipa je otišla sa 3-5-7 što je bilo dovoljno za 14. poziciju na tabeli. Fenjeraš, Moravac Orion ima samo dva osvojena boda, dok je pretposlednji tim, Milanovo na 12 bodova, dva više ima tim Lemind.

Prvi predstavljeni novajlija u redovima ekipe je Nenad Stojanović (17). Reč je o bonus igraču koji igra na poziciji levog krila, ali može da odgovori i zadacima centralnog veznog. Stojanović ima status bonusa, stiže iz škole fudbala Lider MGM. 

Simon Kuritć (19) pokriva bekovske pozicije na obe strane terena, a nisu mu strani ni zadaci u veznom redu. Još jedan bonus igrač kojeg krasi velika brzina, prodornost i požrtvovanost. Ovo je njegova debitantska sezona u prvom timu Leminda. 

Dejan Jocić (40) će u nastavku sezone nositi dres Leminda. Reč je o igraču koji je veći deo svoje karijere proveo u Slogi iz Leskovca, gde je u dva navrata bio i kapiten u Srpskoj ligi. Poslednje tri godine proveo je u ekipi Milanovo, a igrao je još i za OFK Niš i Radan iz Lebana. 

Ivan Petrović (42) stiže iz redova Moravca (Guburevac). Radi se o veoma iskusnom igraču koji je nastupao za Kumarevo, Real (Donja Jajina), Radnički (Pertate), Slogu (Leskovac), Zvižd i Jedinstvo iz Paraćina. Pokriva poziciji štopera, u klubu veruju da će svojim iskustvom pomoći na svim poljima, i da će biti mentor mlađim igračima u sastavu. 

Danijel Živković (26) peti je novajlija u redovima Leminda. Živković je počeo u mlađim kategorijama Dubočice i Lidera, kasnije je igrao za Moravac (Pečenjevce), Bobište, Svetlost, Mladi Borac (Živkovo), Jedinstvo iz Grdelice i Moravu iz Leskovca. Pokriva poziciju štopera, ali i zadnjeg veznog. 

Veljko Zdravković (17) će svoje prve seniorske korake napraviti u redovima Leminda. Pokriva poziciju levog beka i dolazi iz škole fudbala Lider MGM.

Strahinja Ilić (24) stiže iz Mladog Borca (Živkovo) kako bi pokrio poziciju golmana. Radi se o golmanu koji odlično čita igru i pravovremenim istrčavanjem sa gol linije pravi odsta problema protivničkim napadačima. U karijeri je branio i boje Sloge iz Leskovca. 

Marko Kostić (21) dolazi iz redova tima iz Mrštana. Kostić je vezni fudbaler, odlikuje ga solidan pas i odličan šut iz daljine. 

Deveto, ujedno i poslednje pojačanje u zimskom prelaznom roku za Lemind je Danijel Kostić (27). Vezni fudbaler čije duge lopte pronalaze igrače u trepavicu, što bi se reklo. Dolazi iz ekipe Mladost Bunibord, a u karijeri je igrao i za Goblen i Gornje Krajince. 

Nema sumnje da će Lemind u nastavku sezone izgledati potpuno drugačije u odnosu na prvi deo. Ekipa se sada kroz kontrolne mečeve i treninge priprema kako bi što bolje ušla u prolećni deo prvenstva.

Lemind prvi takmičarski meč ove godine igra pred svojim navijačima protiv Jedinstva. U prvom susretu u Grdelici slavio je domaćin sa 4:0.

BONUS VIDEO: 



 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading