KO ĆE BITI 27. PRASE? Selektor NIJE POZVAO BROJNE ASOVE, a samo jedan igrač mu prekobrojan za EVRO

Autor:

Sport

16.05.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagelsman nije pozvao brojne zvezde svog tima, ali jeste Srbina.

KO ĆE BITI 27. PRASE? Selektor NIJE POZVAO BROJNE ASOVE, a samo jedan igrač mu prekobrojan za EVRO

Foto: www.profimedia.rs

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke, Julijan Nagelsman, saopštio je preliminarni spisak od 27 igrača koji će biti skraćen za jedno ime do konačnog spiska od 26 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo. Iznenađenje je što su neki poznati igrači, poput Matsa Humelsa, Leona Goreckea, Julijana Brandta, Karima Adejemija, Niklasa Sulea, Tima Vernera i Serža Gnabrija, izostavljeni sa spiska.

Na spisku se nalazi i Aleksandar Pavlović, fudbaler koji je bio meta interesovanja reprezentacije Srbije zbog svog srpskog porekla. Ipak, Pavlović je odlučio da igra za Nemačku, a selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, otkrio je razloge te odluke. Njegov izbor je izazvao dosta pažnje, posebno jer je Leon Gorecki, takođe igrač Bajerna, izostavljen sa spiska.

Nagelsman je otkrio da je vodio dug razgovor sa Matsom Humelsom i Leonardom Goreckom, te da su obojica razočarani što nisu na spisku. Selektor je istakao da je morao da donese tešku odluku u interesu reprezentacije, iako je svestan da će ova odluka izazvati tugu kod njih.

Foto: www.profimedia.rs

Nagelsmanov izbor: Tim Nemačke za EVRO 2024


Na spisku se nalaze golmani Oliver Bauman, Manuel Nojer, Aleksander Nubel i Mark-Andre ter Štegen, dok su u odbrani Valdemar Anton, Benjamin Henriks, Džošua Kimih, Robin Koh, Maksimilijan Mitelštet, David Raum, Antonio Ridiger, Niko Šloterbek i Džonatan Ta. U srednjem redu su Robert Andrih, Kris Firih, Paskal Gros, Ilkaj Gundogan, Toni Kros, Džamal Musijala, Aleksandar Pavlović, Leroj Sane i Florijan Virc, dok su u napadu Maksimilijan Bajer, Niklas Filkrug, Kai Haverc, Tomas Miler i Deniz Undav. Nemačka će početi pripreme za EP 27. maja i odigrati prijateljske mečeve sa Ukrajinom i Grčkom.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Nemačka će igrati u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom. Postoji mogućnost da se, ukoliko budu prvi u grupi, Nemci ukrste sa drugoplasiranom ekipom iz naše grupe, što bi moglo dovesti do susreta sa reprezentacijom Srbije već u osmini finala. Ovo je izuzetno zanimljiva mogućnost koja bi mogla privući pažnju fudbalskih fanova širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading