ZVEZDAŠTVO I SLOGA PET PUTA U NIZU SRUŠLI PARTIZAN: Evo šta je sve doprinelo ODLIČNOJ ATMOSFERI na Malom Kalemegdanu

Autor:

Sport

16.05.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim i trener Zvezde ove sezone enigma za večitog rivala. Vetar u leđa dobijaju od navijača, ali i sa još jedne uigrane strane.

ZVEZDAŠTVO I SLOGA PET PUTA U NIZU SRUŠLI PARTIZAN: Evo šta je sve doprinelo ODLIČNOJ ATMOSFERI na Malom Kalemegdanu

Foto: Starsport

Jago Dos Santos i Miloš Teodosić

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 80:73 u drugom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige, poveli sa 2-0 u seriji i došli na korak do titule, odnosno overavanja mesta u Evroligi na jesen, što je i jedan od glavnih ciljeva ove sezone. Izvojevali su izabranici Janisa Seropulosa obe pobede, a petu u nizu, timskom igrom i zajedništvom nošeni podrškom oko 8.000 vatrenih delija u grotlu Pionira, koje je progutalo četu Željka Obradovića.

Ovakav uspeh i nastavak dominacije ove sezone protiv večitog rivala plod je pomenute dobre atmosfere u ekipi, zajedništvu, ali i vetra u leđa koji tim dobija od navijača, ali i uprave kluba. Zato ne čudi da je u oba meča sve funkcionisalo kao švajcarski sat, iako su u javnosti plasirane spekulacije da će doći do katastrofe. Slutilo se da će biti linčovanja sudija, košarkaša Partizana, da "niko živ neće izaći iz hale" ako slučajno neko bude navlačio pobedu gostima. A i pre toga je bilo pokušaja rušenja relacije između kluba i navijača potencijranjem o navodno harmoničnim povicima "uprava, napolje". Umesto svega toga, uz tek po koju psovku i prozivku, pobedila je košarka, a Zvezda je odlično organizvala obe utakmice i zadala domaći Partizanu pred jedan, ili dva meča u Areni.

Republika

Foto: Starsport

Održali čas iz fer-plej navijanja: Navijači Zvezde

 

Upravo ti bočni vetrovi imali su za cilj da sruše Zvezdu, ne samo sada, već tokom cele sezone. Umesto toga, oni su je dodatno ujedinili. Crveno-beli su nikad složniji u celoj piramidi, od čelnika kluba, dok svakog igrača. To su u Pioniru potvrdili i predsednik Zvezde Nebojša Čović i predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić. Oni su zajedno uživali u pobedi svog tima i plodovima dobrog rada cele sezone, a onda je Drčelić pokazao veličinu kluba i ličnu čestitajući Partizanu na viteškoj borbi.

Republika

Foto: Starsport

Lepo sarađuju: Željko Drčelić i Nebojša Čović

A ne tako davno, bilo je i spekulacija da će se Zvezda urušiti iznutra, upravo zbog Čovića i Drčelića. Navodno, da Drčelić želi na Čovićevo mesto. U svom stilu je Čović odgovorio, ne da predsednik UO želi na njegovo mesto, već da je on pronašao naslednika apostrofirajući upravo Drčelića kao nekoga ko voli Zvezdu i danonoćno radi za njenu dobrobit. Upravo taj odnos pokazao je da je zvezdaštvo iznad svega, ali i jače od svih podmetanja i spletki.

Kao plod te saradnje proizašli su najbolji uslovi za treniranje i rad prvog tima, ali i ostalih kategorija Zvezde. A oni su dali rezultate. Ili u trofejima to zvuči ovako - Osvojen je Kup Radivoja Koraća, jedna ruka je na peharu namenjenom prvaku AdmiralBet ABA lige, a imajuči u vidu dominaciju protiv Partizana, koji je savladan peti put u nizu, ne bi bilo ništa neobično da se odbrani i titula u Košarkaškoj ligi Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
SAMO KONSTATUJEM

16.05.2024 16:01

Hahaha...poneka psovka i bočni udari protiv zvezde!!!! Auuu...sta sve ecu pročitati!!!!????