IVANIŠEVIĆ ISKREN DO SRŽI: Za Noleta je sve osim titule neuspeh, Rafa trenira kao da ga juri 300 lavova!

Autor:

Sport

16.05.2024

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši Đokovićev trener imao je zanimljivo izlaganje.

IVANIŠEVIĆ ISKREN DO SRŽI: Za Noleta je sve osim titule neuspeh, Rafa trenira kao da ga juri 300 lavova!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković i Goran Ivanišević okončali su dugogodišnju saradnju, a hrvatski stručnjak se prisetio rada sa najboljim teniserom sveta.

Ivanišević je podelio svoje iskustvo ističući da rad sa Đokovićem zahteva brzu i efikasnu komunikaciju.

- Pa, kada trenirate Novaka Đokovića, bilo šta drugo osim osvajanja titule na bilo kom turniru je neuspeh. To je veliki pritisak sa kojim se treba nositi. Novak je veoma zahtevan. Svaki dan mora da se desi nešto novo, on uvek želi da bude bolji. Ako ne možete da se nosite sa tim, bolje je da se uopšte ne prihvatite posla. Jezik mi je svakako pomogao – nismo imali barijeru između nas. Sa Novakom je ovako: Imaš samo nekoliko sekundi da mu nešto objasniš. On tada želi da sazna 15 stvari od vas odjednom, ali vi imate samo tri sekunde da to uradite. Dakle, morate pokušati da sumirate sve na neki pametan način. Može da bude teško, ali uživao sam sa Novakom - rekao je Ivanišević.

Upoređujući Novakov trening sa svojim najvećim rivalima, Ivanišević je istakao razlike u pristupu, opisujući Federera kao opuštenog na treningu, dok je Nadalov intenzitet uporedio s jurnjavom 300 lavova.

- Dosta smo radili na njegovom servisu, posebno na drugom servisu. Bilo je i pozicione igre na mreži i voleja. Radilo se o detaljima na ovom visokom nivou. To je slučaj sa svim vrhunskim igračima – a ipak su svi različiti: Rodžer Federer je uvek delovao potpuno opušteno na treningu. A Rafael Nadal? On tako intenzivno trenira da se osećate kao da ga juri 300 lavova - našalio se Ivanišević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading