SA DETELINARE U EVROPSKE KVALIFIKACIJE: Prvoligaš je zvanično potvrdio da je transfer realizovan!

Autor:

Sport

14.02.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivšeg člana "kanarinaca" imaćemo priliku da gledamo na evropskoj sceni.

SA DETELINARE U EVROPSKE KVALIFIKACIJE: Prvoligaš je zvanično potvrdio da je transfer realizovan!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Vreme je za iskorak u karijeri

Klub sa Detelinare na zimsku pauzu otišao je sa šeste pozicije prvoligaškog karavana. RFK Novi Sad će u prolećnom delu prvenstva pokušati da se domogne pozicije koja će im pružiti priliku da se plasiraju u Super ligu Srbije.

Republika

U zimskom prelaznom roku kolektiv iz Novog Sada pretrpeo je promene na mnogim poljima. Što se tiče igračkog kadra došlo je dosta novih igrača koji bi trebali dodatno podići kvalitet ekipe za odlučujuće bitke u drugom delu sezone.

Danas je klub rastužio njihove simpatizere odlaskom jednog od standardnijih igrača u redovima šestoplasiranog sastava na tabeli. Jovan Ilić (23) je dogovorio transfer u kazahstanski Tobol, čije će boje braniti u predstojećem periodu.

 

 

Ilić je član tima iz Novog Sada već dve i po godine, a u karijeri je nastupao i za Brodarac, Proleter (Novi Sad), Grafičar i Crvenu Zvezdu, gde je u mlađim kategorijama proveo šest godina.

U prvom delu sezone Ilić je dres tima sa Detelinare u ligi obukao 18 puta, to mu je bilo dovoljno da šest puta zatrese mrežu protivnika, dok je dva puta bio u ulozi asistenta. Treba napomenuti da je Jovan ovaj učinak upisao sa pozicije centralnog veznog. 

Mladi vezni igrač će sada imati priliku da pored nastupa u Super ligi Kazahstana upiše i svoje prve minute u evropskim utakmicama. Tobol je sezonu završio na trećoj poziciji što mu donosi mesto u kvalifikacijama za Ligu Konferencija. 

BONUS VIDEO: 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading