DVA NOVA LICA STIGLA U UŽICE: Đaci Smedereva i engleskog Brajtona oblače dres "rosonera"!

Autor:

Sport

05.02.2023

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloboda je za sada predstavila dvojicu novajlija.

DVA NOVA LICA STIGLA U UŽICE: Đaci Smedereva i engleskog Brajtona oblače dres "rosonera"!

Foto: GFK Sloboda Užice

Nekadašnji superligaš uspeo je da u poslednje tri sezone od zonskog, stigne do prvoligaškog karavana. 

Republika

Trenutno se Sloboda nalazi na devetoj poziciji Prve lige Srbije. U 19 odigranih utakmica imaju učinak 4-12-3, što je u bodovima 24. Ekipa iz Užice igra jako tvrde mečeve, do sada su mrežu protivnika tresli 19 puta, što je u proseku jedan gol po meču. Sa druge strane, loptu iz svog gola su vadili samo 17 puta.

Uprava kluba je u dosadašnjem toku prelaznog roka promovisala dva pojačanja. Prvi novajlija u redovima Slobode je Marko Bačanin. Popularni Bačke je u prvom delu sezone nastupao za Železničar iz Pančeva, igra na poziciji napadača. U karijeri je nastupao za Smederevo, Jagodinu, Javor, Radnički (Kragujevac), Napredak (Kruševac) i Vojvodinu. Bačanin je već uspeo da obraduje navijače rosonera, u prijateljskom odmeravanju snaga sa ekipom Javora iz Ivanjice uspeo je da se upiše u strelce. 

Drugo pojačanje u aktuelnom prelaznom roku je Stefan Vukoje (21). Vukoje je u prethodnom periodu nastupao za rumunsku Politehniku. U mlađim selekcijama nosio je dres engleskog premijerligaša Brajtona. U njihovim redovima je u selekciji do 18 godina upisao 43 nastupa i tada je imao učinak od 16 golova i šest asistencija. Odigrao je i 13 mečeva za U21 kategoriju Brajtona, sa kojima je imao i potpisan profesionalni ugovor. 

Ekipa Slobode sutra putuje u Crnu Goru na drugi deo priprema. U Srbiji je za sada odigrala dve prijateljske utakmice, remi sa Javorom i pobeda nad ekipom Borca iz Čačka. 

Užičani drugi deo sezone otvaraju pred svojim navijačima protiv lidera na tabeli. U prvom susretu ova dva tima na Novom Beogradu, IMT je slavio minimalnim rezultatom.

BONUS VIDEO: 


 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading