ŠAMPIONSKO IZDANJE PANČEVAČKE DIZELKE: Železničar remizirao sa uzbekistanskim superligašem! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.01.2023

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadovoljstvo nakon prve kontrolne utakmice na pripremama u Turskoj, postoji.

ŠAMPIONSKO IZDANJE PANČEVAČKE DIZELKE: Železničar remizirao sa uzbekistanskim superligašem! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Železničar Pančevo

Fudbalski klub Sogdiona iz Džizaka takmiči se u elitnom rangu uzbekistanskog fudbala i 2022. godinu su okončali na sedmoj poziciji sa skorom od devet pobeda, sedam remija i deset poraza, ali i pored svega navedenog pančevački prvoligaš pokazao je da je u ovom momentu bolji rival iako nije uspeo da ostvari trijumf.

 

Tokom dosadašnjih zimskih priprema, ekipa trenera Tomislava Sivić odigrala je jedan kontrolni susret. Na svom stadionu u Pančevu savladali su OFK Vršac rezultatom 4:2, a u prvom pripremnom susretu koji je odigran tokom antalijskih priprema remizirali su sa superligašem iz Uzbekistana rezultatom 1:1.

Na terenu kompleksa hotela "Titanik" obe ekipe su pokazale zavidan kvalitet za ovu fazu priprema, a trener pančevačke "dizelke" može biti više neho zadovoljan odnosom fudbalera Železničara tokom svih 90 minuta igre.

Šef stručnog štaba Tomislav Sivić odlučio je da utakmicu počne sledeći sastav: Mladen Živković, Stefan Obradović, Marko Jovanović, Marko Konatar, Aleksandar Simčević, Aleksandar Kovačević, Aleksandar Đorđević, Dario Grgić, Veljko Trifunović, Luka Petrović i Đorđe Šušnjar.

 

Od samog početka meča vodila se velika borba na terenu. Kapiten Aleksandar Simčević i njegovi drugovi davali su sve od sebe... Prštalo je kao da se radi o utakmici za bodove ili za plasman u naredno kolo nekog evropskog kupa...

Nije bilo golova sve do finiša prvog poluvremena, do 42. minuta, kada je Đorđe Šušnjar majstorskim potezom krunisao zalaganje svojih saigrača i poslao loptu u mrežu golmana Sogdione Mitrovića.

U drugom poluvremenu, pančevački Železničar je sa kapitenskom trakom oko ruke poveo Bojan Balaž, a pored njega igrali su i: Nikola Petrović, Mirko Milikić, Luka Popović, Despot Obrenović, Luka Janković, Milan Tomić, Nikola Lainović, Mateja Zuvić, Strahinja Jovanović, Milan Mirosavljev i Šaleta Kordić.

 

Nastavljeno je u jakom ritmu. Tempo utakmice nije opadao nijednog trenutka, baš svaki igrač pružio je svoj maksimum. Možda se i nije umiralo u fudbalskoj lepoti, ali borbenost momaka bila je na nivou gladijatora.

Tim iz Uzbekistana uspeo je da izjednači u 72. minutu, a strelac je bio Dženan Zajmović, igrač koji je bio na pragu prelaska u redove srpskog superligaša Radnika iz Surdulice, ali se ipak odlučio za Sogdionu.

Na kraju, trener Tomislav Sivić, ali i svi u klubu mogu bit izadovoljni onim što je ekipa pružila tokom svog prvog kontrolnog susreta na pripremama u turskom letovalistu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading