"DEJA VU" U ANTALIJI: Igra odlična, realizacija slaba - Grafičar poražen od Baltike!

Autor:

Sport

26.01.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjem pripremnom meču u Turskoj četa Marka Neđića bila je pojačana i Mičelom Donaldom, nekadašnjim kapitenom Crvene zvezde koji će možda u nastavku sezone zadužiti opremu tima sa Senjaka. Da li će do transfera doći ostaje da se vidi.

"DEJA VU" U ANTALIJI: Igra odlična, realizacija slaba - Grafičar poražen od Baltike!

Foto: RFK Grafičar

Grafičar je odigrao i poslednju pripremnu utakmicu u Turskoj.

Republika

Četa Marka Neđića igrala je protiv ruske Baltike i poražena je rezultatom 0:2 (0:0).

Odlično prvo poluvreme odigrao je Grafičar, ali se realizacija ponovo pokazala kao slaba tačka. Gol Bubnja poništen je zbog ofsajda, Bajić je pogodio stativu, a šansu je imao i Dimitrić. Ipak, na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku, kratak pad koncentracije i iskusni Rusi dolaze do golova u 50. i 52. minutu. Pokušao je tim sa Senjaka da se vrati, na terenu je u poslednjih 20-ak minuta bio i Mičel Donald, ali promene rezultata nije bilo.

 

Na kraju, Grafičar - Baltika 0:2 u meču koji je trenutno drugoplasirani tim Prve lige Srbije počeo u sastavu: Guteša - Nedeljković, Petrović, Vukičević, Ibanjez - Bajić, Dimitrić, Ćurić, Stajić - Bubanj, Dankan. Sa klupe su, u drugom poluvremenu, šansu dobili: Marinković, Vico, Mrkela, Cvetković, Donald, Stojčev, Krsmanović, Crnojević, Nikolašević, Mijatović i Radujko.

Po završetku meča, učinjeno na pripremama analizirao je šef stručnog štaba, Marko Neđić:

- Prvo poluvreme je reper kako treba da izgledamo na terenu i igramo. Falila je realizacija, ali to je donekle i normalno jer je dosta igrača otišlo. Na nama je da radimo, očekujemo i potencijalna pojačanja, ali o tom, po tom. Ono što me raduje je igra, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku su i drugi momci dobili šansu. Imali smo četiri jake provere, mnogo će nam značiti. Imamo još više od četiri nedelje do početka prvenstva i celokupan osećaj je da su momci dobro odradili pripreme, nema povreda, raduje me igra, a na golovima i realizaciji ćemo raditi. Naravno, gledaćemo i da dovedemo još par potencijalnih pojačanja.

Svoj poslednji meč u timu Grafičara odigrao je Matija Mrkela, a susret je završio sa kapitenskom trakom oko ruke. On će u drugom delu sezone igrati za OFK Beograd.

- Imali smo dobru igru, ali nismo realizovali šanse. Prvo poluvreme bilo je sjajno, mi smo drugi deo nastavili sa istom postavom dok su oni menjali, pa su bili svežiji i odmorniji. Igra raduje i drago mi je da smo ovaj period završili bez nekih većih povreda - istakao je Mrkela, pa se dotakao i transfera u OFK Beograd:

- Posle skoro pet godina odlazim iz Grafičara. Zahvalio bih se stručnom štabu i saigračima, bilo je lepo i možda se ponovo nekad vidimo. Nije prvi put da sam kapiten, ali je možda poslednji. Odličan je osećaj, stvarno je lepo bilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading