GODOMIN POLAKO GRADI SVOJU PRIČU: Škola fudbala i seniroski tim će tek napredovati!

Autor:

Sport

18.01.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igračku karijeru počeo je u rodnom Godominu, sudbina je odlučila da prve trenerske korake napravi u mestu gde je i ponikao.

GODOMIN POLAKO GRADI SVOJU PRIČU: Škola fudbala i seniroski tim će tek napredovati!

Foto: Privatna arhiva/Saša Pirivatrić

Saša u dresu Slobode iz Lipe

Saša Pirivatrić (44) je kroz dosadašnju igračku karijeru prošao mnogo toga, uvek je išao sa stavom da se svojim zadacima na terenu posveti maksimalno i nikada se nije štedeo.

Republika

Sada provodi svoju treću sezonu na klupi Godomina, ali se nije mnogo toga promenilo kod njega. Od igrača traži maksimalno zalaganje i požrtvovanost na terenu, sve ostalo će vremenom doći. 

- Sudbina zna da se poigra sa nekim ljudima, mislim da sam i ja taj. Sa nekih 10-tak godina sam krenuo da treniram u klubu koji je tada bio u Godominu. Posle toga me put vodi u pionire Smedereva gde sam prošao njihovu školu. Kada je došlo vreme za prelazak u kadete, svojom krivicom sam napustio klub i određeno vreme nisam trenirao - započeo je razgovor za portal Republika.rs sadašnji trener prvog tima Godomina.

U seniorskoj kategoriji ste uspeli da dođete i do pehara?

- Igrao sam na početku u Jedinstvu (sadašnja Jezava), kasnije je Sloboda iz Lipe ušla 2001. u okružnu ligu i tada sam postao njihov član. U finalu kupa smo pobedili Mihajlovac i tu sam osvojio svoj prvi trofej. Posle 12 godina prelazim u Jezavu i sa njom sam kao kapiten podigao pehar 2014. godine. Opet je bio u pitanju finalni meč u najmasovnijem takmičenju, ali ovoga puta je pobeđen sastav Smedereva. 

Sredinom 2020. godine prvi put ste seli na klupu ekipe?

- Seniorski tim Godomina je koliko ja znam bio 35 godina ugašen, pa je onda opet osnovan. Dobio sam poziv od ljudi kao bivši igrač i neko ko je imao solidnu fudbalsku karijeru da postanem trener. 

Hteli ste da pojurite prvo mesto ove sezone?

- Neki naši planovi su bili sigurno da probamo da osvojimo titulu, napravili smo lepu ekipicu pred početak sezone. Bili smo oslabljeni zbog odlaska nekih igrača, ali smo fino startovali. Držali smo drugu poziciju do šestog kola, ali je serija od 3-4 poraza dovela do poljuljane atmosfere i na zimsku pauzu idemo sa šestog mesta.

Ispred vas je drugi deo sezone, tu je i šansa preko baraža za okružni rang?

- I dalje smo u nekoj kombinaciji da budemo drugi, kako bi ušli u razigravanje za ulazak u Podunavsku ligu. Sve dok postoji šansa idemo do kraja, to je neki moj moto. Kada budemo pobeđeni pružimo ruku i čestitamo protivniku. 

Škola fudbala je pokrenuta pored seniorskog tima?

- Jeste, ja bih ovom prilikom hteo da pohvalim mog kolegu Boru Živkovića. On se trudi da od dece pravi pre svega dobre ljude i igrače. Mislim da ta škola može da zaživi, ali je potrebno poboljašanje uslova. Ima dosta dece sa velikim potencijalom. 

Da li je po vama škola fudbala osnova za funkcionisanje seniroske ekipe?

- Pa mislim da je tako, ja sam sa 16 godina počeo da igram u prvom timu. Škole fudbala su nešto što se lepo dešava, konkretno u našem slučaju je sve bilo zapušteno i zabačeno. Sada je dosta lepše videti decu na terenu, pored starijih igrača svi oni mogu stasati u ozbiljne fudbalere. Primer vrlo blizak nama je Aleksandar Mitrović koji je krenuo iz Jezave, a sada je u Premijer ligi. 

Republika

Foto: Privatna arhiva/Saša Pirivatrić

 

Da li je došlo do nekih promena u igračkom kadru za sada?

- Kostur ekipe je ostao isti, ima tu nekih malih odlazaka. Što se tiče povratnika tu je Krstić koji je strašan potencijal, uz dobar rad može dosta da napreduje. 

U prvom kolu imate nimalo lak zadatak, stiže lider na tabeli. 

- Pokazali smo da možemo da igramo sa Osipaonicom na njihovom terenu, gde smo izgubili 2:1. Sada ćemo igrati isti od početka, nema predaje, neka bolji pobedi. 

Ekipa je dosta mlada, kakva je atmosfera imajući u vidu da ste u drugom delu jesenjeg dela posustali za vodećim timovima?

- Kada sam došao na trenersku poziciju zajedno smo postigli dogovor da igramo pošteno, da se trudimo u svakom meču i da damo svoj maksimum. Mi smo jedan veliki drugarski kolektiv, težimo da igramo na što većem nivou i da kada neko to vidi sa strane kaže da smo uspeli da napravimo nešto. 

Koji su dalji planovi po pitanju trenerske karijere?

- Voleo bih da nekada vodim i neki klub iz višeg ranga. Ceo život se uči, počeo sam od početka pa se nadam da ću napredovati vremenom. 

Saša je za vreme igračke karijere uvek davao 100% sebe, tih 90 minuta na terenu je bio maksimalno fokusiran na dešavanja na terenu. Sada je i na trenerskoj poziciji sa istom željom i posvećenošću, u klubu ne sumnjaju da će rezultati doći. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading