PROMENE SU NEMINOVNE: U Merošini se nadaju boljem fudbalskom proleću!

Autor:

Sport

17.01.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nišu i okolini svi znaju ko je merošinski Falkao, a sada je vreme da se upoznamo i sa celim sportskim kolektivom Rada.

PROMENE SU NEMINOVNE: U Merošini se nadaju boljem fudbalskom proleću!

Foto: FK Rad Merošina

Rad iz Merošine jesenji deo prvenstva u Nišavskoj okružnoj ligi završio je na desetoj poziciji. Kroz odigranih 14 prvenstvenih utakmica tim sa popularnog stadiona ,,Rovče“ uspeo je da osvoji simboličnih 14 bodova. U upravi ovog kluba kažu da bodovnim saldom nisu zadovoljni, ali naglašavaju da se nadaju uspešnijem fudbalskom proleću.

Republika

Ekipa plavo-belih sa skorom 3-5-6 i gol razlikom minus deset (25:35) ulazi u prolećni deo prvenstva. Na domaćem terenu Rad je odigrao sedam mečeva i tu je uspeo da zabeleži osam bodova. Najbolji strelac jesenjeg dela je Uroš Jovanović sa sedam golova, njegov prvi pratilac je Nemanja Vukoičić sa pet. Anđelo Jašarević i Veljko Đorđević mrežu protivnika tresli su u tri navrata. 

Dvanaesto plasirani tim je tokom prvog dela sezone imao velike osilacije u igri. Igrački kadar je dosta podmlađen, u nekim utakmicama je manjak iskustva prevagnuo da protivnički tim osvoji bodove. 

Predsednik kluba Ljubisav Anđelković za naš portal povodom stanja u klubu izjavio je:

- Primarni zadatak našeg sportskog kolektiva je razvoj mladih igrača Merošine i okolnih sela. Shodno tome, svi napori u daljem periodi biće usmereni ka opstanku našeg kluba u okružnom rangu. Mesta u našem sastavu ima za svakog mladog igrača željnog dokazivanja. Dokaz mojim tvrdnjama su Veljko Đorđević, Đorđe Jeremić, Nikola Antić, Darko Mitić, Luka Šević i mnogi drugi sa statusom bonusa koji su postali nosioci tima. 

Tandem na klupi Kandić-Stefanović nije zadovoljan učinjenim za sada.

- Smatramo da ima mnogo prostora za napredak u igri. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, uz kvalitet rad na terenu možemo doći do dosta boljih rezultata. Najviše nam nedostaje konstantnosti u igri, uspeli smo da napravimo seriju od četiri meča bez poraza, ali smo isti taj niz prekinuli sa tri meča bez osvojenog boda. Protiv ekipa iz gornjeg dela tabele pokazali smo veliku borbenost i jak otpor i to je ono što nas raduje za nastavak sezone. 

Na mestu sportskog direktora od početka 2023. godine došao je Uroš Jovanović. 

- Budući da sam od strane uprave dobio odrešene ruke, mogu slobodno reći da slede određene inovacije i promene. Ciljevi su i dalje isti, ali će se oni ostvarivati sa novim idejama. Kostur ekipe je sačuvan i uz par adekvatnih pojačanja opstanak neće biti upitan. Za sada je klub ojačan dolaskom Vladice Dinića (Dobrič Brest) i Darka Mitića (Radnički 1924 Kočane). U završnim pregovorima smo sa još nekim igračima čija ćemo imena istaći kada sve bude gotovo - istakao je Jovanović. 

Glavni cilj kluba biće opstanak u Nišavskoj okružnoj ligi i dosezanje zlatne sredine. Pripremne utakmice su već zakazane. Ekipa Partizanski put će biti protivnik 29. januara, dok će 5. februara snage biti odmerene sa timom Omladinca iz Arbanasca. Premijerni susret pred prolećne bitke biće odigran sa sastavom iz zonskog ranga. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading