PARTIZAN SU ELIMINISALI, NEKA SE SPREMI ZVEZDA: Sremskomitrovački Radnički u godini istorijskog uspeha proslavio 100 godina postojanja! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.12.2022

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sremska Mitrovica slavi...

PARTIZAN SU ELIMINISALI, NEKA SE SPREMI ZVEZDA: Sremskomitrovački Radnički u godini istorijskog uspeha proslavio 100 godina postojanja! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Petnaestog dana mesece aprila 1922. godine u Sremskoj Mitrovici osnovan je Sport klub Radnički koji u godini na uzmaku, kada proslavlja pun vek postojanja, beleži i najbolje rezultate u svojoj stogodišnjoj istoriji.

 

Tokom svoje istorije klub je imao nekoliko sezona koje su zlatnim slovima upisane u anale sremskomitrovačkog sportskog kolektiva. U sezoni 1966/67 Radnički je kao šampion Vojvođanske lige obezbedio plasman u Srpsku ligu čiji je član bio godinu dana kasnije. 

Pre toga, Radnički je tri puta bio šampion Sremske lige i to u sezonama 1956/57, 1965/66 i 1988/89, a 1961. godine je bio i pobendik Kupa Srema.

Istorijski uspeh, plasman u srpskoligaški karavan, Radnički je ponovio u sezoni 2011/12, a sedam godina kasnije i pored činjenice da je na tabeli Srpske lige Vojvodina zauzeo 11. poziciju, za "zelenim stolom" uspeva da se domogne prvoligaškog karavana.

 

Na sva navedena ostvarenja, nekadašnji i sadašnji članovi Radničkog, kao i verne pristalice ovog kluba, podsetile su se na proslavi veka postojanja sremskomitrovačkog fudbalskog mezimčeta koje je održano u četvrtak 15. decembra u Gradskoj kući. 

 

 

U aktuelnoj 2022/23 sezoni klub je ostvario najveće ostvarenje u svojoj istoriji. Jesenji deo sezone u okviru Prve lige Srbije klub je okončao na visokoj četvrtoj poziciji sa skorom od sedam pobeda, osam remija i četiri poraza, samim tim i borba za plasman u elitni rang srpskog fudbala nije daleko.

Sva navedena ostvarenja krunisali su uspehom u nacionalnom kup takmičenju gde su u okviru šesnaestine finala, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisali ekipu Partizana, a već u narednoj rundi odmeriće snage i sa drugim Večitim rivalom, ekipom Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading