Životna priča Luisa Ibanjeza: Poslednji novac tata je davao za moje kopačke! Borio se kao lav kroz život! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.09.2022

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Boke Juniors i Dinamo Zagreba, Luis Ibanjez, danas je vedeta Grafičara, filijale beogradskih crveno-belih.

Životna priča Luisa Ibanjeza: Poslednji novac tata je davao za moje kopačke! Borio se kao lav kroz život! (VIDEO)

Foto: Foto - Ilustracija: republika.rs

Foto - Ilustracija: republika.rs

On je u razgovoru za naš portal govorio o svom odrastanju u Argentini, kao i bogatoj fudbalskoj karijeri na kojoj je kako sam kaže - vredno radio:

Republika

Foto: Promo

 

Kako je to biti najpoznatiji Argentinac u Srbiji na Balkanu?

- Hvala što misliš da sam najpoznatiji, ima tu i dosta Argentinaca koji su igrali i koji će tek igrati u Srbiji. Imam tu privilegiju što sam igrao u Zvezdi, a sada i u Grafičaru. Lepo je biti ovde. Videćemo koliko će dugo trajati, ali planiram da još dugo ostanem u Srbiji.

O Boki u kojoj je počeo karijeru, a zatim i prelasku Dinamo odnosnu u Crvenu zvezdu. Koliko je taj prelazak bio težak za tebe i tvoju porodicu?

- Spremao sam se dugo za odlazak u Evropu i tako spasem familiju finansijski. Ali, kada je došao taj trenutak da odem sam iz Argentine, bilo je jako teško. Bio sam jako mlad! Ipak, brzo sam se uklopio u Dinamu i navikao na život u Zagrebu. Roditelji su mi bili velika podrška, uvek su bili tu.

O životu u Argentini...

- Uvek sam se borio, moj otac je radio dan i noć kako bi mi kupio kopačke. Radio sam sve i svašta. Od restorana do prodaje oružja na ulici, nemam strah da to i kažem. Sada, kada sam ušao u godine, shvatio sam mi je Bog vratio sav onaj trud koji sam uložio kao dete. I dalje pomažem familiji, ali mi je najviše žao zbg strica koji je ostao invalid. On je sve uradio kako bih ja danas postao ono što jesam. Uvek me je podržavao, ali je samo dva puta bio u Hrvatskoj kako bi me video. U Srbiju nije dolazi i mnogo mi je žao što mu nisam pružio da malo više uživa u životu.

 U Zagrebu je upoznao svoju suprugu. Kako je to izgledalo?

- Tamo sam bio sam i to je trajalo. Počeli smo da se dopisujemo preko društvenih mreža. Trebalo je vremena da se upoznamo. Hvala bogu što danas imam baš nju kao suprugu, svuda je bila uz mene i to nije lako. 

Ibanjez je govorio i o susretu sa legendarnim Maradonom?

- Njega kad sam video, kao da sam video Boga! Imam i njegov potpis na leđima. Uvek je Dijego tu i svi u Argentini pričaju o njemu. Žao mi je što je tako otišao sa ovog sveta. On je i video tu moju tetovažu na leđima i rekao mi je da sam lud, ali mu je bilo drago.

Period u Zvezdi nikada neće zaboraviti!

- Sezone u Dinamu i Zvezdi su dve najboljih u karijeri. Kada svi stanu uz tebe, kao i trener i klub, lako je igrati, tako mi je bilo u Zvezdi. Sada sam u Grafičaru i oni su mi otvorili vrata. Nisam samo ja zaslužan što smo prvi na tabeli, već ceo tim i klub. Predsednik i sportski direktor su mi odmah rekli da računaju na mene. Pravi se i stadion, stvaraju se igrači za Zvezdu i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Sve ide po planu.

 Poruka za kraj:

- Ako želite da uspete u fudbalu, morate i da razmišljate o tome. Kada ste slobodni gledajte fudbal, ne igrajte igrice. I da, morate biti pošteni, jer će Bog to sve nagraditi na kraju- rekao je Ibanjez za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading