PREMINULA UČESNICA EVROVIZIJE: Izgubila bitku sa teškom bolešću!

Autor:

Zabava

20.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti iz sveta muzike!

PREMINULA UČESNICA EVROVIZIJE: Izgubila bitku sa teškom bolešću!

Foto: Pixabay

Sveća

Sara Tavares, poznata portugalska pevačica, preminula je u 45. godini nakon duge borbe sa tumorom na mozgu. Vesti o njenoj smrti šokirale su njene brojne fanove širom sveta. Sara je bila poznata po svom upečatljivom glasu i muzičkom talentu, a njena smrt je ostavila prazninu u svetu muzike.

Sara Tavares rođena je 1978. godine u Lisabonu, a svoju karijeru započela je osvajanjem prvog izdanja šoua talenata Chuva de Estrelas u Portugalu 1994. godine. Dve godine kasnije, predstavljala je svoju zemlju na Pesmi Evrovizije u Dablinu sa pesmom "Chamar a Musica", koja se i danas smatra jednim od najboljih portugalskih rezultata na ovom takmičenju. Pesma je osvojila osmo mesto, a Sara je dobila 12 glasova od španskog žirija i bodove od 13 od 25 nacija koje su učestvovale na takmičenju.

Republika

Foto: Youtube printscreen/SaraTavaresOfficial

Sara Tavares

Sara Tavares je tokom svoje karijere objavila nekoliko albuma, a najveći uspeh postigla je sa albumom "Balance" iz 2005. godine koji joj je doneo platinastu nominaciju na BBC Radio 3 World Music Awards. Međutim, 2009. godine, Sara je bila primorana da prekine svoju muzičku karijeru nakon što joj je dijagnostikovan rak. Nakon gotovo deset godina borbe sa bolešću, Sara se vratila na muzičku scenu 2018. godine, ali je nažalost preminula dve godine kasnije.


Sara Tavares će ostati upamćena kao jedna od najtalentovanijih pevačica u Portugalu, a njena smrt je veliki gubitak za svet muzike. Njeni fanovi i kolege se sećaju njenog izvanrednog glasa i muzičkog nasleđa koje je ostavila iza sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading