PRAVO IME Dina Merlina niko ne zna: Jedva da može da se izgovori, a OVO je razlog zbog kog ga je promenio! (FOTO)

Autor:

Zabava

10.09.2022

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dino Merlin se predstavlja pod lažnim imenom i prezimenom, a evo šta mu piše u krštenici!

PRAVO IME Dina Merlina niko ne zna: Jedva da može da se izgovori, a OVO je razlog zbog kog ga je promenio! (FOTO)

Foto: Instagram.com

Jedan od najpopularnijih pevača u regionu Dino Merlin na estradi je skoro četiri decenije, a njegovo umetničko ime dobio je po grupi koju je osnovao u Sarajevu 1983. godine. 

 

No, on je karijeru započeo nešto ranije, krajem sedamdesetih godina. Jasno je da Merlin nije njegovo prezime, ali da li ste znali da mu ni ime Dino nije pravo?

 

 

Dino je počeo da se predstavlja pod ovim imenom i prezimenom, jer je bio pitak, lako se pamtio i ulazio u uši, baš kao i muzički opus koji je godinama unazad kreirao. 

Inače, Dino Merlin je rođen 12. septembra 1962. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, i to pod imenom Edin Dervišhalidović. Edinovo prezime i nije baš tako olako za izgovoriti, zar ne?

 

 

No, nakon raspada muzičke grupe koju je, kako smo već napisali, osnovao u Sarajevu, odlučio da zadrži pseudonim Merlin, kom je samo dodao ime Dino i tako se plasirao na muzičkoj sceni. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Taaako

11.09.2022 13:44

Ovako je evropskije, lepse… katolickije