ZIMSKA IDILA NA KOPAONIKU! Sneg formirao pokrivač, uskoro i otvranje sezone?! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.11.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Kopaoniku je pao sneg.

ZIMSKA IDILA NA KOPAONIKU! Sneg formirao pokrivač, uskoro i otvranje sezone?! (FOTO)

Foto: Twitter/Infokop

Uzbuđenje i radost su zavladali među ljubiteljima zimskih sportova i prirode, kada su se od 11 časova vrhovi planine postepeno zabelili, a snežni pokrivač dostigao visinu od dva centimetra. Ovo nije samo promenilo pejzaž, već je najavilo i skoro otvaranje zimske turističke sezone.

- Ovo je savršen početak za našu zimsku sezonu. Prvi sneg uvek donosi posebnu čar i priprema nas za predstojeće aktivnosti - izjavio je jedan od lokalnih turističkih radnika.

Iako za sada snežni pokrivač nije dovoljno visok za skijanje, očekuje se da će se uslovi poboljšavati kako zima bude napredovala.

 

 

Zimska turistička sezona na Kopaoniku zvanično počinje "Ski-openingom", koji je zakazan od 7. do 12. decembra. Ovaj događaj privlači ljubitelje zimskih sportova iz cele Srbije i regiona, a ove godine se očekuje još veći broj posetilaca s obzirom na povoljne vremenske uslove.

- Prvi sneg je uvek poseban, a mi se nadamo da će ove godine Kopaonik biti omiljena destinacija za sve koji žele da uživaju u zimskim radostima - dodao je predstavnik turističke organizacije Kopaonika.

Kopaonik je poznat po svojim prelepim pejzažima i savršenim uslovima za zimske sportove. Ova planina privlači turiste tokom cele godine, ali zimska sezona je posebno popularna. Osim skijanja, posetioci mogu uživati u šetnjama po snegom prekrivenim stazama, vožnji sankama i drugim zimskim aktivnostima.

Interesantna činjenica je da se na Kopaoniku nalazi i najveći ski centar u Srbiji, sa više od 60 kilometara uređenih staza za skijanje. Ovaj ski centar je opremljen najsavremenijim liftovima i drugom opremom koja omogućava uživanje u zimskim sportovima, prenosi Novi Pazar vesti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading