KAMATE NA KREDITE SIGURNO IDU DOLE! Ovo su prognoze jednog od najuglednijih bankara u regionu

Autor:

Vesti

11.05.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek NLB grupe je takođe naglasio i da je pitanje dana kada će Srbija dobiti investicioni rejting i da veruje da će se to dogoditi do kraja 2024. jer naša zemlja to sigurno zaslužuje.

KAMATE NA KREDITE SIGURNO IDU DOLE!  Ovo su prognoze jednog od najuglednijih bankara u regionu

Foto: Shutterstock

Svi očekuju da će kamatne stope konačno početi da padaju i da će finansijsko tržište posle burnog perioda najzad da se primiri. Za nas je tržište Srbije posebno prosperitetno i nastavićemo da rastemo, rekao je za Kurir Biznis, Blaž Brodnjak, predsednik Izvršnog odbora NLB d.d.

- Mislim da će kamatne stope već u julu krenuti naniže, a ako ne, predstoji još nekoliko koraka do kraja godine koji vode ka tome. Lično, očekujem da će biti smanjenja u tom smislu i u idućoj, i to krajem naredne godine. Tada bi euribor mogao da bude niži za dva do dva i po odsto - rekao je Brodnjak.

Prvi čovek NLB grupe je takođe naglasio i da je pitanje dana kada će Srbija dobiti investicioni rejting i da veruje da će se to dogoditi do kraja 2024. jer naša zemlja to sigurno zaslužuje.

Ovo je samo još jedan dokaz da u ekonomski uspeh naše zemlje veruju i u regionu.

PODSETIMO

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da ćemo do 2027. godine uložiti u 323 projekta širom Srbije, koji su vredni ukupno 17,8 milijardi evra.

- Dakle, nije reč samo o ulaganju u Expo kompleks, kao što uporno navodi opozicija, već o ulaganju u sve delove naše zemlje, i to u projekte iz oblasti infrastrukture, energetike, nauke, obrazovanja… Svi ovi projekti treba da se završe do 2027. godine, kada ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe @expo_belgrade_2027. Želeli smo da ovu izložbu iskoristimo kao povod da još više promenimo lice naše zemlje, da poboljšamo kvalitet života građana, da svaki građanin Srbije oseti promene na bolje. Sve to je deo programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“, koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić, a koji je upravo to – kvantni skok u budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading