"NAŠA OBAVEZA JE DA VAMA BUDEMO NA USLUZI": Ministar Mali sa građanima i aktivistima SNS na Zvezdari (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.05.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelep prizor sa Zvezdare!

"NAŠA OBAVEZA JE DA VAMA BUDEMO NA USLUZI": Ministar Mali sa građanima i aktivistima SNS na Zvezdari (VIDEO)

Foto: Instagram printskrin/mali_sinisa

Ministar finansija, Siniša Mali, oglasio se na svom Instagram nalogu gde je podelio utiske razgovora sa građanima na Zvezdari.

- I ovog vikenda razgovaramo sa građanima na Zvezdari i sa aktivistima @sns_zvezdara. 😄 Zahvalni smo na svakoj podršci, ideji, sugestiji, pitanju, jer nam to pomaže da radimo bolje! 🇷🇸 Pobeda na izborima za nas nije trofej već samo nastavak našeg rada za bolji svakodnevni život građana. Nismo tu da bismo se pravili važni, već da rešavamo vaše probleme kako bismo vaš život učinili boljim. Naša obaveza je da vama danas budemo na usluzi, kako bismo sutra postigli zajednički uspeh! - rekao je Mali.

 

 

Podsetimo, ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali govorio je o značaju dolaska predsednika Kine Si Đinpinga u Srbiju i značaju potpisanih sporazuma.

Istakao je da smo "bili smo domaćini najvećeg lidera u svetu".

Rekao je da je i dalje pod velikom impresijom svega što se desilo u prethodna dva dana Beogradu i Srbiji.

- Način na koji on predstavlja svoju zemlju, čast koju je ukazao Srbij ida provede noć i ceo dan u Beogradu, da drugi put za osam godina dođe za njega u relativno malu zemlju. Na takav način je pokazao veliko poštovanje prema našoj zemlji. To je rezultat odgovorne politike Vučića - rekao je Mali za Pink.

Ističe da to otvara nove perspektive napretka i razvoja Srbije.

- Saradnja sa Kinom, sporazum o slobodnoj trgovini je, uz EKSPO, najveća razvojna šansa naše ekonomije kada pogledate 10, 20 godina unapred - istakao je Mali.

Podsetiom je da je juče potpisano 29 sporazuma.

- Izvozimo slobodno suve šljive, borovnice, nakon toga idu breskve, jabuke, sojino ulje, pivo, voda, kisela voda, farmaceutski proizvodi, naša vina.Motivisaćemo domaće proizvođače da budu konkurentniji, rekao je Mali.

- Između 38 i 62 posto su carine do Kine, to je ogroman trošak. Mi nemamo te carine, onda vidite koliko ste konkurentniji i imate prostora da podignete cenu, kaže ministar.

- Još važnije od tog sporazuma koji stupa 1. jula na snagu, je zajednička izjava dva predsednika. Prva zemlja u Evropi sa kojom Kina potpisuje takav dokument, o zajedničkoj budućnosti - rekao je Mali.

On kaže da po jednom istraživanju, od 44 oblasti inovacije tehnološkoj razvoja i veštačke inteligencije, u 37 oblasti Kina je lider.

Mali kaže da je Si rekao da je iskreno impresioniran i dirnut dočekom i da se to zaista primetilo.

- Reči koje je on uputio našem predsedniku je potvrda Vučićeve vizije razvoja Srbije - kaže Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Ksenija

11.05.2024 11:49

Siniša Mali je uvek uz građane Beograda.

Ivana

11.05.2024 11:50

Sns je jedina stranka koja je ucinila dobro za Srbiju i svakim danom se bori za svoj narod.

Marko

11.05.2024 11:51

SNS je uvek uz svoje gradjane.

Dragan

11.05.2024 11:53

Robna razmena sa Kinom bez carine je velika olakšica za Srbiju.